Računalništvo, telefonija
19.12.2009 10:21

Deli z drugimi:

Share

Logitech raziskava: Kdor nosi hlače, drži daljinski upravljalec?

o	40 odstotkov Evropejcev si želi gumb, s katerim bi lahko pomivanje posode prevrteli naprej.
o 40 odstotkov Evropejcev si želi gumb, s katerim bi lahko pomivanje posode prevrteli naprej.

Podobo idealnega božičnega praznovanja z ognjem v kaminu, s složno družino, ki praznuje ob slastni večerji in gleda božične filme, je izrinila kruta realnost v obliki ponorelih otrok, pregretih živcev in spopadov okoli daljinskega upravljalnika. Kljub temu pa študija podjetja Logitech prinaša žarek upanja za harmoničen božič – vsaj, kar se tiče daljinskega upravljalnika. 87 odstotkom vprašanih Evropejcev je namreč ljubše pogajanje, souporaba ali dopuščanje, da en član družine obdrži nadzor nad zabavnim programom, kot pa da se sporečejo okoli daljinca.

Letos so družine preko celotne Evrope odločene, da bodo preživele bolj harmoničen praznik, tako da se ne bodo prerekale okoli tega, kdo ima daljinca. Po Logitechovi raziskavi, ki jo je izvedlo podjetje Lightspeed Research, se bo samo 4 odstotkov Evropejcev odločilo za spopad za daljinca. 20 odstotkov si bo raje poskušalo s pogajanjem zagotoviti daljinec vsaj za del večera; eden od štirih pa ga ne bo niti poskušal osvojiti.

Preostalih 43 odstotkov miroljubnih uporabnikov daljinca je podalo različne odgovore – večina se bo dogovorila, kaj bodo gledali, in si delila nadzor nad daljincem, čeprav imajo nekateri bolj poglobljene in zapletene načine za vzpostavitev harmonije v svojem gospodinjstvu. Neki anketiranec je priznal, da »mačka, s katero živi, še vedno ne zna upravljati z daljincem«, medtem ko je neka anketiranka izjavila, da »da partnerju malo alkohola, da ta zaspi«.

Logitechova raziskava je tudi zastavila vprašanje, kateri gumb bi uporabniki za ta božič dodali k svojemu najljubšemu daljinskemu upravljalniku. Izkazalo se je, da je pomivanje posode najbolj zoprno božično opravilo, saj si je kar več kot 40 odstotkov prebivalcev Evrope zaželelo gumb, ki bi prevrtel to opravilo naprej. Drugi predlog je bil gumb, s katerim bi lahko družino po božični večerji »dali na pavzo«. Ostali predlogi so bili gumbi, ki bi pričarali harmoničen božič, mir, ljubezen ter, seveda, sneg.


Prijavi napako v članku