Triki in nasveti
15.08.2012 07:28

Deli z drugimi:

Share

LifeSal: Zdravje v žepu

Vse koristne informacije o preventivi in kurativi na dosegu roke!
Vse koristne informacije o preventivi in kurativi na dosegu roke!

Dobra novica za vse, ki vam zdravje nekaj pomeni. Slovenski programerji so pripravili nadvse uporabno mobilno aplikacijo, ki nam bo v veliko pomoč pri ohranjanju našega zdravja. Tu gre za aplikacijo LifeSal, ki je na voljo v slovenskem jeziku in je v prvi vrsti namenjena slovenskim uporabnikom. To lahko brezplačno namestimo tako na mobilne naprave z operacijskim sistemom Android (http://goo.gl/kBgaj) kot iOS (http://goo.gl/WJebX).

Aplikacija LifeSal je grajena na konceptu modulov, ki so razdeljeni po vsebini. Osrednji del predstavlja opomnik za zdravila. Ta uporabnike opozarja na nujnost jemanja zdravil, dodatkov k prehrani in vitaminov. Uporabniki si tu izberejo zdravilo, interval, obdobje in količino. Opozorilo prejmejo tako v zvočni kot vizualni obliki. Zelo zanimiv je tudi modul Lekarne v Sloveniji. Ta nam prikaže najbližje »navadne« in dežurne lekarne ter izračuna razdaljo. Vsaka lekarna je opremljena še s kopico koristnih informacij (na primer urnik).

Brezplačna aplikacija LifeSal deluje tudi preventivno in svetovalno. Ta opozarja na kontracepcijo, podaja informacije povezane s težavami pri erekciji, previsokim krvnim tlakom in prekomerno telesno težo. Starejšim in hudo bolnim bo zagotovo prišla v poštev spletna lekarna. Ta modul jim namreč omogoča nakup zdravil, dodatkov in medicinsko tehničnih pripomočkov kar preko pametnega mobilnega telefona. Tu je poskrbljeno celo za dostavo na dom. Aplikacija LifeSal je zato povsem prilagojena življenju v 21. stoletju.


Prijavi napako v članku