Operacijski sistemi
21.10.2012 10:43
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

@life: Slovenska protistresna aplikacija pravkar izšla!

Pravkar je začel z delovanjem portal za zdravo življenje in za učinkovito soočanje s stresom @life. V Razvojnem centru IKTS iz Žalca so v sodelovanju z ekipo domačih in mednarodnih strokovnjakov iz Avstrije in ZDA razvili priročno informacijsko rešitev @life.
@life: Slovenska protistresna aplikacija pravkar izšla!
@life: Slovenska protistresna aplikacija pravkar izšla!

Rešitev @life (www.a-life.eu.com) sestavljata portal in mobilna aplikacija za pametne telefone, ki sta namenjena širokemu krogu uporabnikov, saj je uporaba brezplačna. Z vprašalniki in s testi uporabnikom pomagata zaznavati, spremljati in odpravljati posledice nezdravega načina življenja in jih s strokovnimi nasveti, ki temeljijo na preizkušenih metodah psihologije, medicine in kineziologije, usmerjati k zdravemu načinu življenja. Strokovni del @life ekipe vodijo prof. dr. Vojko Strojnik, prof. dr. Matej Tušak in prof. dr. Alojz Ihan, dr. med. Gre za prvo tako obsežno in strokovno podprto rešitev te vrste v Sloveniji in celo za eno prvih na svetu..

Kako deluje @life?

Z izpolnjevanjem vprašalnikov in testov ter vnosom podatkov o lastnih aktivnostih si uporabnik izdela @life dnevnik, preko katerega lahko spremlja svoje stanje, trende skozi določeno časovno obdobje in napredovanje.

Na @life portalu uporabnik, ki je anonimen, dobi splošne nasvete o zdravem življenju in spopadanju s stresnimi situacijami. Registriran uporabnik ima dostop do zanesljivih in veljavnih psiholoških, medicinskih in športnih vprašalnikov, na podlagi katerih dobi povratno informacijo glede njegovega telesnega in psihičnega stanja ter prilagojene napotke za učinkovito soočanje s stresom. Registracija omogoča še dostop do multimedijske baze športnih vaj in psihoterapevtskih tehnik sproščanja.

V razvojnem centru verjamejo, da bo @life postal nepogrešljiv pripomoček za tiste, ki se zavedajo pomena zdravega načina življenja. Več na www.a-life.eu.com.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku