Strojna oprema
21.12.2007 09:20

Deli z drugimi:

Share

Lexmark X3550 AIO najboljši na PC Magazine preizkusu

Revija PC Magazine je na vztrajnostni preizkus postavila večopravilne tiskalnike proizvajalcev Canon, HP, Kodak in Lexmark. Tiskalnike so v laboratoriju primerno obremenili in merili stroške, ki jih ima njihov uporabnik v dobi treh let. V neposredni primerjavi je zmagal Lexmarkov X3550 AIO.

Pri reviji PC Magazine so preizkusili tudi kartuše različnih proizvajalcev in merili njihovo kapaciteto z izpisanimi stranmi, nato pa izračunali povprečne stroške na natisnjeno stran. Pri končnem izračunu skupnih stroškov lastništva (TCO) so upoštevali še nabavne cene tiskalnikov in vseh delov, ki bi jih bilo potrebno v preučevanem obdobju zamenjati.

Članek v omenjeni reviji razkriva, da so količine izpisa med kartušami različnih proizvajalcev primerljive in ustrezne s standardi ISO/IEC. Preizkusili so naslednje modele, ki vsi temeljijo na istih standardih izpisa:

. Canon Pixma MP600
. HP Officejet J5780 All-in-One
. HP Officejet K5400dtn Color
. Kodak EasyShare 5300 All-in-One
. Lexmark X3550 Color All-in-One

Preizkuševalci so nato oblikovali model običajne rabe tiskalnikov, s katerimi so nato merili skupne stroške lastništva. Model je predvideval manj zahtevno rabo, in sicer mesečni izpis stotih strani, med katerimi je bilo 80 črno-belih 20 pa barvnih. Takšni izpisi so se ponovili 36-krat (3 letna simulacija). Tiskanje fotografij v preizkus ni bilo zajeto, saj ga standard ISO/IEC zaenkrat še ne vsebuje. V tej simulaciji je Lexmark najbližjega konkurenta, HP-jev HP Officejet J5780 AIO, premagal za 14 odstotkov, saj so bili njegovi stroški 3-letnega lastništva dobrih 46 dolarjev manjši.

“Za nezahtevno uporabo je Lexmark X3550 dolgoročno najcenejši,” so povedali pri PC Magazine in nadaljevali: “Ključnega pomena je, da se zavemo vseh stroškov, povezanih s tiskalnikom in tiskanjem v življenjski dobi tiskalnika.” “Preizkus v reviji PC Magazine je zgolj potrdil naša prizadevanja, s katerimi poskušamo uporabnikom nuditi kar največ vrednosti za odštet denar,” je povedal Paul A. Rooke, Lexmarkov izvršni podpredsednik in vodja enote za tiskalnike, namenjene domači rabi.


Prijavi napako v članku