Strojna oprema
15.08.2006 10:57

Deli z drugimi:

Share

Lenovo predstavlja prvi ThinkCentre Desktop z AMD procesorjem

Podjetje Lenovo je predstavilo svoj prvi namizni osebni računalnik ThinkCentre A60. Na voljo je z AMD-jevim, dvojedrnim procesorjem ter izboljšano proti virusno zaščito in orodji za povrnitev.

Lenovo prvič ponuja dvojedrne procesorje AMD Athlon 64 X2, AMD Athlon 64 in AMD Sempron v družini namiznih osebnih računalnikov ThinkCentre iz serije A. Novi računalniki nudijo uporabnikom več fleksibilnosti kot kadarkoli prej. Namenjen je predvsem velikim podjetjem, ki so usmerjena v zmanjšanje stroškov nakupa, saj novi A60 ponuja kakovost in zmogljivost, ki jo pričakujejo ter ohranja podjetniške značilnosti, ki so sinonim za računalnike ThinkCentre.

Novi A60 se najbolj izkaže pri uporabi različne poslovne programske opreme. Od grafičnega oblikovanja in kompleksnih statističnih izračunov, do medicinskih simulacij, A60 zagotavlja hitro, enostavno prenašanje datotek in obdelavo podatkov, ki privarčuje dragoceni čas in poveča produktivnost.

Modeli ThinkCentre A60 imajo že naloženo ThinkVantage programsko opremo, ki pomaga vzdrževati uporabnikovo produktivnost ter zmanjšati drage in dolgotrajne klice v center za pomoč. Z uporabo Rescue and Recovery lahko uporabniki hitro dostopijo do nabora “self-recovery” orodij, s katerimi lahko ugotovijo napako, kontaktirajo pomoč in odpravijo posledice virusa ali drugih oblik porušenja sistema, tudi če se operacijski sistem ne zažene ponovno. Upravljanje večjega števila računalnikov ThinkCentre A60 je olajšano z uporabo System Migration Assistant, ki hitro prenese uporabnikove specifične podatke z enega računalnika na drugega. Poleg tega pa enostaven dostop in menjava notranjih komponent brez uporabe dodatnih orodij, adapter kartice in železno ohišje še poudarjajo enostavnost ThinkCentre A60. Omogoča tudi enostavno nadgradnjo osebnega računalnika.

A60 ponuja uporabnikom vrhunsko delovanje za današnjo in jutrišnjo programsko opremo ter je opremljen s serijskim ATA bralnikom, trdimi diski do 2 krat 500GB, DDR2 spominom ter nVidia GF 6100 integrirano grafično kartico. Poleg tega ThinkCentre A60 podpira tudi PCI Express grafične adapterje, ki ponujajo pospešene grafične zmožnosti za potrebe natančnih grafičnih programov in poenostavljenega obdelovanja video signala za izboljšanje produktivnosti v eno ali dvo ekranskih okoljih. A60 je opremljen tudi s 6 2.0 USB vrati, sprednjimi avdio vrati in notranjimi zvočniki.

ThinkCentre bodo na voljo v več kot 60 državah, kupiti pa se jih da tudi na www.lenovo.com. Lenovo osebni računalniki so na voljo tudi pri izbranih poslovnih partnerjih. Cena se bo gibala od 120.000 SIT (+DDV) naprej.


Prijavi napako v članku