Računalništvo, telefonija
13.01.2015 16:52

Deli z drugimi:

Share

Lenovo in NECP predstavila dva ultralahka prenosnika LaVie Z

Družbi Lenovo in NEC Personal Computers (NECP) sta na sejmu 2015 International Consumer Electronics Show predstavili dve novi mobilni napravi, ki postavljata nova merila v segmentu teže, saj vsaka izmed njiju tehta manj kot litrska steklenica vode. Lenovo LaVie Z HZ550 se lahko pohvali z nazivom najlažjega 13-palčnega prenosnika na svetu, saj tehta le 782 gramov, medtem ko je Lenovo LaVie Z HZ750 najlažji hibridni 13-palčni računalnik na svetu – tehtnica mu nameri le 925 gramov.
Lenovo in NECP predstavila dva ultralahka prenosnika LaVie Z
Lenovo in NECP predstavila dva ultralahka prenosnika LaVie Z

Prenosnik LaVie Z HZ750 ni le izredno prenosljiv, temveč tudi zelo prilagodljiv, saj premore tečaje zaslona, ki omogočajo 360-stopinjski zasuk (kot pri družini računalnikov YOGA). Hibrid LaVie Z nudi neverjetno izkušnjo – uporabnik ga lahko uporablja kot prenosnik z udobno tipkovnico ali pa zaslon povsem zavrti in dobi tablico.

Obe napravi sta Lenovova prva računalnika, odkar je leta 2011 skupaj s podjetjem NEC Personal Computer ustvaril skupno družbo, ki bosta na voljo tudi zunaj Japonske. Nova LaVie računalnika tako povzemata Lenovov globalni inovacijski trikotnik, ki ga sestavljajo izjemne razvojne ekipe na Kitajskem, v ZDA in na Japonskem. Uporabniki na japonskem trgu imajo najraje zelo lahke računalnike, takšen trend pa je vse bolj zaznaven tudi v ZDA.

Napravi LaVie Z nista le lahki, sta tudi tanki, saj sta debeli vsega 16,9 mm. Kljub rekordno nizki teži in občudovanja vredni tankosti sta napravi tudi zelo trpežni. Ohišje je namreč izdelano iz posebne magnezijeve zlitine (Mg-Li), ki je kar polovico lažja od aluminija, a izjemno odporna. Model HZ750 je opremljen tudi s posebno vrsto zaslona na dotik, ki ne zahteva steklene prevleke.

Izjemno lahka gradnja prenosnikov LaVie nima škodljivega vpliva na zmogljivosti, nasprotno, uporabniki si lahko omislijo prenosnik z na dotik občutljivim 13,3-palčnim zaslonom ločljivosti WQHD, ki ga poganja peta generacija procesorjev Intel Core (do modelov i7). Naprave, na katerih je nameščen operacijski sistem Windows 8.1 Update podpirajo večopravilno delo in omogočajo veliko produktivnost uporabnikov, za odzivno delovanje pa skrbi pogon SSD kapacitete 128 GB. Varčnost je dodatna odlika novincev, saj ponujata celodnevno avtonomijo delovanja na baterijo. Ultralahki napravi LaVie sta torej idealna mobilna spremljevalca, tako pri delu kot zabavi.

“Zelo se veselimo prodaje prvih NECP izdelkov zunaj Japonske. LaVie Z sta najlažja računalnika v svojem razredu, a pri tem ne varčujeta z zmogljivostmi. Tečaji zaslona, ki omogočajo 360-stopinjski zasuk pa so še dodatna prednost, saj inovativna računalnika naredijo še bolj prilagodljiva,” je povedal izvršni direktor podjetja NEC Lenovo Japan Group Roderick Lappin.

Računalnika Lenovo LaVie Z HZ550 in HZ750 bosta na voljo maja letos.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku