Računalništvo, telefonija
30.07.2013 06:17
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Leap Motion: Upravljanje računalnika brez dotika

Podjetje Leap Motion je uporabnikom računalniških sistemov Windows in Mac OS X ponudilo v prodajo miniaturno napravo za prepoznavo gest na povsem običajnih zaslonih. Zaradi izjemne natančnosti je ta uporabna za 3D risanje, upravljanje s spletnim brskalnikov in še mnogo več.
Brezkontaktno upravljanje operacijskega sistema z napravo podjetja Leap Motion je pravi užitek!
Brezkontaktno upravljanje operacijskega sistema z napravo podjetja Leap Motion je pravi užitek!

Podjetje Leap Motion je uporabnikom računalniških sistemov Windows in Mac OS X ponudilo v prodajo miniaturno napravo, ki geste prepozna tudi v primeru, da se s prstom fizično ne dotaknemo površine zaslona. Novost je možno kupiti preko spletnega portala s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/CebVLj, za nakup pa je potrebno odšteti le 75 evrov. Nadvse zanimivo napravo je možno naročiti tudi v Slovenijo, pri čemer bo za potne stroške potrebno odšteti še slabih 16 evrov (skupno slabih 92 evrov).

Inovativno napravo podjetja Leap Motion bodo znali ceniti predvsem tisti, ki imajo zaradi narave dela pogosto umazane prste oziroma ne želijo pustiti motečih prstih odtisov na zaslonu ter tisti, za katere sta računalniška tipkovnica in miška že del preteklosti. Ker natančnost narave podjetja Leap Motion znaša kar 0,01 milimetrov, je ta uporabna za upravljanje z grafičnim vmesnikom operacijskega sistema, 3D risanje, upravljanje s spletnim brskalnikov, prebiranje elektronskih knjig, igranje iger in še mnogo več.

Novost je združljiva z operacijskimi sistemi Windows 7 in 8 ter Mac OS X 10.7, za priklop na računalnik pa potrebujemo le prosti priključek USB (2.0 ali 3.0). Kako se novost obnese v praksi, pa vam priporočamo ogled videoposnetka, ki je dosegljiv s klikom na spletni naslov http://goo.gl/6KGKUV.


Prijavi napako v članku