Strojna oprema
24.04.2008 13:28
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

LCD TV serije BRAVIA W4000

Sonyjev LCD TV serije BRAVIA W4000 objema prihodnost televizorjev. Z uporabo dopolnjujočih se tehnologij za ustvarjanje izjemne slike, omogoča prikaz 1080p Full HD slike za filme, igre in fotografije. Elegantna preprostost nove oblike “draw the LINE” je čudovito dopolnilo tako rekoč vsaki notranji ureditvi. Posebna funkcija ‘Picture Frame Mode’ pa bivalni prostor polepša s prikazovanjem čudovitih HD fotografij, medtem ko televizorja ne uporabljate.

“Izhodiščni položaj televizorja serije BRAVIA W4000 je njegova velika zmogljivost”, pravi George Damigos, generalni direktor marketinga TVOE. “Kombinacija naprednih slikovnih tehnologij postavlja nov standard za izvrstnost, ki smo jo razvili do maksimuma. In to je tudi vidno, ne glede na to ali vas je navdušila Full HD ločljivost filmov ali so vas pritegnile HD igre ali pa če le potiho uživate v bogatih in natančnih fotografijah, ki jih prikazuje funkcija ‘Picture Frame Mode'”.

Televizor serije BRAVIA W4000 z inovativno funkcijo ‘Picture Frame Mode’ polepša bivalni prostor, tudi ko ga ne uporabljate. Funkcija ‘Picture Frame Mode’ preklopi televizor na manjšo osvetlitev in prikaže digitalne fotografije v HD kakovosti, z naravno toplimi lastnostmi tradicionalnega filma. Televizor lahko prikazuje slike preko USB priključka ali šest tovarniško nameščenih slik, ki segajo od sloga ‘Pop art’ do ‘Van Gogha’. Sonyjev USB ključ ‘Micro Vault Tiny’ je za to idealen shranjevalni medij – zelo zmogljiv, obenem pa komaj viden, ko ga vstavite v režo. Med delovanjem funkcije ‘Picture Frame Mode’ televizor porabi približno 35 odstotkov manj energije kot med gledanjem programa1. S tem pripomore k zmanjšanju skupne porabe energije.

Poleg centraliziranega upravljanja, ki ga omogoča Sonyjev nagrajeni vmesnik XMB, serija televizorjev BRAVIA W4000 predstavlja še tehnologijo BRAVIA Sync. Le-ta z uporabo HDMI povezav pošilja ukaze v različne komponente sistema za domači kino. Tako lahko začnete gledati film na Blu-ray Disc predvajalniku z enim samim pritiskom na tipko na daljinskem upravljalniku.

Izjemno žive in življenjske slike te serije izhajajo iz medsebojnega delovanja tehnologij. Prefinjeno procesiranje signalov, ki jo izvaja BRAVIA ENGINE 2 daje globino, izobilje in jasnost, značilno za Sonyjeve televizorje BRAVIA. 10-bitno procesiranje signala in 10-bitni LCD zaslon omogoča 1024 barvnih odtenkov za primerjavo z 256-imi, ki so na voljo na običajnih 8-bitnih zaslonih. Z drugimi besedami 64-krat več barv, kar pomeni ogromen korak bližje finim barvnim odtenkom resničnega življenja. Zato televizor serije BRAVIA W4000 ustvarja slike, kakršnih ni nikjer drugje.

Posebna tehnologija WCG-CCFL (Wide Colour Gamut Cold Cathode Fluorescent Lamp) povečuje spekter osvetlitve ozadja preko meja standardne tehnologije CCFL. Tako so barve na zaslonu še bolj realne. Posebni učinek skupnega delovanja teh tehnologij se imenuje ‘Live Colour Creation’ in je glavni razlog, da so televizorji BRAVIA tako očitno superiorni in edinstveni.

Ta serija podpira tudi barvni prostor xvYCC za slike v gibanju. Le-ta je na tem, da kot industrijski standard zamenja tehnologijo sRGB. Ta funkcija, pod imenom blagovne znamke x.v.Colour, omogoča televizorjem serije BRAVIA W4000 prikazovanje vsebine, posnete z najnovejšimi digitalnimi videokamerami, ki uporabljajo tehnologijo xvYCC. V prihodnosti, ko bo uporaba barv xvYCC v sistemih TV oddajanja bolj razširjena, bodo televizorji serije BRAVIA W4000 že pripravljeni.

Morda najpomembnejši dokaz pripravljenosti na prihodnost je vključevanje vgrajenega HDTV sprejemnika in AVC-HD dekodirnika poleg DVB-T digitalnega sprejemnika. Tako za dostop do zemeljskih HDTV programov (kjer so le-ti na voljo) ne boste potrebovali enote ‘set-top box’. Poleg tega je ta serija opremljena s kabelskim TV sprejemnikom, ki sprejema tudi HD storitve (odvisno od podpore operaterja).

Ljubitelje domačega kina bo gotovo pritegnil način ’24p True Cinema’. Ker filmske kamere dejansko snemajo 24 slik na sekundo, televizorji pa delujejo pri višji hitrosti menjave slik, je bila prej vedno potrebna pretvorba. Posledica je bila 4% poslabšanje originalne slike – film na televiziji se dejansko odvija 4% hitreje kot original in tudi zvok je za 4% višji. Ko priključite televizor serije BRAVIA W4000 v izvor filma, npr. Blu-ray Disc predvajalnik, se originalnih 24 slik na sekundo predvaja prav tako kot jih je kamera posnela. Tako vidite – in slišite – točno to, kar bi morali.

Novi oblikovni koncept te serije, “draw the LINE”, združuje odlično ocenjeni minimalizem z okvirjem tiho razkošne brave polnočnega neba ter nežno osvetljenim logotipom Sony. Rezultat je okusna združitev sloga in futuristične tehnologije, ki lahko postane celo okras, zahvaljujoč inovativni funkciji ‘Picture Frame Mode’.


Prijavi napako v članku