Računalništvo, telefonija
08.07.2004 13:28

Deli z drugimi:

Share

Kyocera Mita z novim predsednikom uprave

Kyocera Mita je objavila spremembo v upravi družbe. Mesto dosedanjega predsednika uprave, Kojia Sekija, ki je z julijem zapustil položaj predsedujočega, je prevzel Tetsuo Okada, dosedanji direktor in predsednik podjetja Kyocera Mita Europe.

Koji Seki je nadzoroval krepitev in reorganizacijo poslovanja podjetja vse od avgusta 1998, ko je kot zaposleni v korporaciji Kyocera prevzel vodstvo podjetja za izdelavo fotokopirnih strojev Mita Industrial. Slednje se je kmalu zatem preimenovalo v podjetje Kyocera Mita. Pod Sekijevim vodstvom so se v podjetje Kyocera Mita uspešno vključili celoten razvoj, proizvodnja in prodajni posli Kyocerinega oddelka za tiskalnike, s čimer je bilo ustvarjeno podjetje z zaokroženo ponudbo naprav za obvladovanje dokumentov. Kyocera Mita od finančnega leta 2001 na letni ravni dosega izredno rast prodaje ter dvomestno rast dobička.

Tetsuo Okada se je priključil korporaciji Kyocera leta 1979 in bil kmalu povišan v vodjo na oddelku za razvoj in načrtovanje projektov. Leta 1993 je bil imenovan za predsednika podjetja Kyocera Electronics Europe v Nemčiji, ki je bilo tedaj odgovorno za prodajo in trženje Kyocerinih laserskih tiskalnikov v Nemčiji in drugih evropskih državah. Februarja leta 2001 je postal predsednik podjetja Kyocera Mita Europe, junija lani pa bil imenovan za glavnega direktorja podjetja Kyocera Mita.


Prijavi napako v članku