Telefoni
16.06.2010 14:07

Deli z drugimi:

Share

Kvadratni mobilnik Nokia X5

Kvadratni mobilnik Nokia X5 je pisan na kožo socialnim omrežjem.
Kvadratni mobilnik Nokia X5 je pisan na kožo socialnim omrežjem.

Vodilni proizvajalec mobilnih telefonov Nokia je na sejmu Nokia Connection predstavil oblikovno nadvse zanimiv mobilni telefon z oznako X5, ki bo zaradi svoje zanimive kvadratne oblike pritegnil marsikateri pogled. Da bo njegova kvadratna oblika prišla še bolj do izraza, bo novinec na voljo v živo zeleni, modri, roza in viola barvi. Mobilnik finskega giganta sicer vsaj po zunanji obliki močno spominja na mobilni telefon FlipOut, ki ga je podjetje Motorola predstavilo v drugi polovici maja.

Pametni mobilni telefon Nokia X5 razpolaga s polno tipkovnico QWERTY in je pisan na kožo tako socialnim omrežjem kot sistemom za neposredno sporočanje. Za poganjanje prednameščene programske opreme uporablja preizkušeni odprtokodni operacijski sistem Symbian S60, medtem ko je za zajemanje nepozabnih trenutkov na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 5 milijonov točk. Za shranjevanje podatkov je na razpolago 200 MB vgrajenega pomnilnika in pomnilniška kartica kapacitete 2 GB.

Oblikovno zanimivi pametni mobilni telefon Nokia X5 bo najkasneje do jeseni na voljo v Indoneziji, zanj pa bo potrebno v prosti prodaji odšteti okoli 200 evrov. Novinec naj bi na evropski trg prispel nekoliko kasneje.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku