Telefoni
23.03.2016 16:02
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kupujete nov prenosnik? Morda se vam splača počakati

Tablični računalnik Nextbook Flexx 9 za malo denarja ponuja veliko!
Tablični računalnik Nextbook Flexx 9 za malo denarja ponuja veliko!

Prenosniki MacBook v tem trenutku predstavljajo standard v kategoriji prenosnikov, katerega konkurenca že več let neuspešno poizkuša doseči. Kvaliteta izdelave v kombinaciji z operacijskim sistemom Mac OS X, predstavlja pretrd oreh za ostale igralce na trgu. Kako drugače bi si lahko razlagali dejstvo, da kljub splošnemu upadu prodaje prenosnikov na globalnem trgu, prodaja MacBookov še vedno raste. Apple je v letu 2015 uspel prodati dobrih 20 milijonov MacBookov in s tem za dobre 4 odstotke več kot leta 2014.

Lansko leto smo lahko spremljali predstavitev nove generacije prenosnika, imenovane MacBook, s katero pri Applu targetirajo na splošne uporabnike kateri cenijo lahkoto in majhne dimenzije prenosnika. Iz tega razloga so se pri Applu odpovedali vsem priključkom z izjemo enega USB-C in priključka za slušalke. Odločitev je sprva poskrbela za veliko ogorčevanja vendar so takšne reakcije uporabnikov očitno bile brez osnove saj se prenosniki še naprej dobro prodajajo. Predstavljen MacBook pa naj bi, po neuradnih informacijah sodeč, igral pomembno vlogo pri razvoju novih prenosnikov MacBook.

Kot poročajo ameriški in azijski mediji naj bi Apple nove Macbooke predstavil v okviru razvijalske konference v San Franciscu, ki se bo predvidoma odvijala v mesecu juniju. Začetek prodaje analitiki pričakujejo za konec drugega četrletja. Pri tem predstavljajo zanimive, neuradne, informacije o tem kako resno se na prodajo novih Macbookov pripravljajo pri konkurenci. Asustek, Lenovo in Dell naj bi že mrzlično razvijali novo generacijo tankih prenosnikov s pomočjo katere bi lahko konkurirali applovim Macbookom.

Zaradi opisanega dogajanja se potencialnim kupcem prenosnikov v tem trenutku splača počakati nekaj mesecev. Ne glede na to ali ste privrženec Macbookov ali konkurenčnih računalnikov, ki delujejo na operacijskem sistemu Windows, ponudba prenosnikov bo, sodeč po predstavljenih neuradnih informacijah, že v naslednjih mesecih bogatejša za številne nove modele.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku