Računalništvo, telefonija
28.07.2019 09:10

Deli z drugimi:

Share

Kreditna kartica Apple že v prvi polovici avgusta?

Kreditna kartica Apple Card naj bi bila nekaj posebnega.
Kreditna kartica Apple Card naj bi bila nekaj posebnega.

Čeprav je podjetje Apple namero o uvedbi lastne kreditne kartice najavilo že meseca marca letos, se o njej vse do sedaj ni veliko govorilo. Kot vse kaže pa se bo to kmalu spremenilo. Glede na spletne govorice naj bi namreč prvi uporabniki nadvse zanimivo kreditno kartico Apple Card prejeli že v prvi polovici avgusta. To pomeni, da se bodo pri podjetju Apple kljub številnim izzivom držali zadanega roka, saj so ob napovedi novosti zagotovili, da bo ta nared tekom letošnjega poletja.

Applova kreditna kartica Card bo izdelana iz kovine (titana), bo opremljena z logotipom podjetja Apple in bo razpolagala s čipovjem za izvajanje fizičnih plačil. Na prednji strani kartice se bo nahajalo zgolj ime njenega lastnika ter seveda ime banke, ki je kartico izdala, in sicer Goldman Sachs. Na njej pa ne bomo našli nobenih drugih podatkov o uporabniku ali banki, saj bo inovativna kreditna kartica podjetja Apple namenjena zgolj tistim, ki jo bodo uporabljali v navezi z Applovimi pametnimi mobilnimi telefoni iPhone in pametnimi ročnimi urami Watch.

Prva kreditna kartica podjetja Apple bo v osnovi klasična kreditna kartica, pri kateri bo treba vse obveznosti nakupovanja poravnati enkrat mesečno, sredstva za to pa bodo šla neposredno z uporabnikovega bančnega računa. Bila naj bi brez mesečnih stroškov in bo omogočala plačilo na več obrokov, česar smo vajeni uporabniki kreditnih kartic pri slovenskih bankah, bodo pa obresti tu relativno visoke, saj naj bi znašale med 13 in 23 odstotki, kar je precej več kot pri klasičnih kreditnih karticah. Čeprav Applova kreditna kartica ne bo prva kovinska kreditna kartica v zgodovini, bo kot prva izdelana na način enotnega ohišja, kar je značilno tudi za ohišja Applovih osebnih računalnikov MacBook in Mac mini. Ker bo izdelana iz čistega titana, to v praksi pomeni, da bo lahka, čvrsta, prožna, nerjaveča, nestrupena in ne bo povzročala alergijskih reakcij.


Prijavi napako v članku