Poslovne rešitve
29.11.2021 11:25
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Povezane programske rešitve za uspešno digitalizacijo poslovanja

V zaostrenih pogojih je digitalizacija ključna za uspešnost oz. obstoj podjetja.

Digitalizacija podjetjem olajša poslovanje, pohitriti delovne procese, izboljša kvaliteto izdelkov in storitev ter poskrbi za predstavitev podatkov, ki omogočajo natančnejše in hitrejše odločitve ter manjše tveganje. Kopa d.d. podjetjem pomaga pri uspešnosti poslovanja z implementacijo lastnih programskih rešitev in integracijo s programskimi rešitvami drugih ponudnikov.

Digitalizacija proizvodnega procesa in povezava s Power BI orodjem

V zadnjih dveh letih so v koroškem podjetju prenovili in nadgradili programsko rešitev za monitoring proizvodnje Utrip.net. Največjo dodano vrednost prinašata izboljšana uporabniška izkušnja in intuitiven uporabniški vmesnik ter nadgrajena poslovna analitika, ki nedvomno prikazuje podatke in kazalnike proizvodnje. Prenovljeno rešitev so uspešno implementirali v družinsko podjetje Tech-Gum d.o.o. in lokalno podjetje Monter Dravograd d.o.o..

Proizvodni proces so z rešitvijo Utrip.net digitalizirali in povezali do te mere, da  v sistem prejmejo podatke s strojev, ne glede na tip, znamko, letnico in proizvajalca stroja. Posamezni proizvodni parametri se sproti osvežujejo in se preko programske rešitve prikazujejo na nadzorni tabli. Prikazani so podatki iz ERP oz. poslovnega sistema, kadrovskega sistema, registracije in so uparjeni s podatki iz sistema za direktni zajem podatkov s senzorjev strojev  (MES sistem).

Utrip.net so v obeh podjetjih povezali oz. nadgradili s preglednim Power BI orodjem. Tako imata vodstvi podjetij možnost primerjave posameznih strojev, delovnih nalogov, operacij, izdelkov, njihove kvalitete, pregled nad izmetom oz. primerjavo vseh možnih parametrov, ki so potrebni za učinkovito poslovanje. Posamezni proizvodni in procesni parametri ter dogodki iz proizvodnje se beležijo v časovni vrsti, kar omogoča analiziranje podatkov do najmanjše časovne enote.

Obvladovanje dokumentov in procesov za digitalizacijo celotnega poslovnega procesa

Uporaba poslovnega informacijskega sistema ERP še ne pomeni, da podjetje posluje učinkovito. S celovitim ERP se sicer skrajšajo in pohitrijo procesi, zmanjšajo zaloge, izboljša se upravljanje virov in preglednost poslovanja … vendar lahko številni postopki ostanejo v papirni obliki in so prepuščeni ročnemu delu.

Ponudniki ERP sistemov pri obvladovanju dokumentov običajno računajo na zunanje dokumentne sisteme. Pri brezpapirnem poslovanju je eden večjih izzivov prav integracija ERP sistema z dokumentnim sistemom, ki omogoča enostavno obdelavo dokumentov, ki izvirajo iz ERP ali se vanj zapisujejo.

Kopin dokumentni sistem ODiP združuje širok nabor modulov za upravljanje z dokumentacijo, delovnimi postopki in skupinskim delom. Z vtičnikom je poenostavljena integracija z različnimi ERP sistemi, kar omogoča popolnoma brezpapirno izvedbo vseh delovnih postopkov, kjer nastopajo dokumenti.

Kopa ODiP je uspešno integriran s Kopa ERP sistemom pri KOPA EPR strankah (Celjske mesnine d.o.o., Mlinotest d.d., LIP Bled d.o.o., Tosama d.o.o., …), s SAP sistemom v podjetju Perutnina Ptuj d.d. ter z ERP sistemom SyteLine v podjetju TRO Prevalje d.o.o.. Uporabniki dokumentnega sistema enostavno obvladujejo do 6000 dokumentov mesečno oz. imajo do 600 dokumentov hkrati v delu, sledijo vsem prispelim in odhodnim dokumentom ter imajo urejeno  podpisovanje dokumentov od  kjerkoli in kadarkoli.

Smisel povezanih programskih rešitev

Glavna dodana vrednost programske rešitve za spremljanje proizvodnje ter povezava z analitičnim BI orodjem je v tem, da sistema množico podatkov  predstavita v razumljivi obliki in jo pretvorita v informacije.

Integracija ERP z dokumentnim sistemom zagotavlja dvosmerno izmenjavo podatkov med sistemoma in s tem sledljivost ter revizijsko sled. Samodejna izmenjava podatkov odpravlja človeške napake in dodatno pohitri izvajanje brezpapirnih postopkov ter dvigne nivo odgovornosti.

Vodje in odločevalci lahko na podlagi ažurnih in celovitih podatkov  sprejemajo prave odločitve glede na dejansko stanje, normative in trende, ki jih narekuje trg.

Več o podjetju Kopa in njihovih storitvah na spletni strani www.kopa.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Utrip.net ODiP Kopa d.d.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KOPA d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri KOPA d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KOPA d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,