Računalništvo, telefonija
10.04.2019 06:03

Deli z drugimi:

Share

Končno uradna računalniška miška in tipkovnica za Raspberry Pi!

Uradna računalniška miška in tipkovnica za računalnike Raspberry Pi sta nadvse poceni.
Uradna računalniška miška in tipkovnica za računalnike Raspberry Pi sta nadvse poceni.

Priljubljenost nadvse kompaktnih a relativno zmogljivih osebnih računalnikov Raspberry Pi je med računalniškimi zanesenjaki širom s veta še vedno zelo visoka. To sicer ne preseneča, saj je mogoče na njegovi osnovi zgraditi zelo zanimive naprave. Od naprav za predvajanje večpredstavnostnih vsebin do spletnih strežnikov za deljenje datotek. Ker pa konkurenca na tem področju ne počiva, ne preseneča, da je podjetje Pi Foundation po štirih letih vendarle predstavilo uradno računalniško tipkovnico in računalniško miško za njegove poceni osebne računalnike družine Raspberry Pi.

Uradna računalniška tipkovnica in računalniška miško za poceni osebne računalnike Raspberry Pi so bele barve z rdečimi podrobnostmi. Tipkovnica ima logotip maline namesto logotipa Windows, kar ji nedvomno daje svojevrsten čar. Če pa vam bela barva z rdečimi obrobami ne ustreza, je podjetje Raspberry Pi Foundation pripravilo še računalniško tipkovnico in miško, ki sta v celoti oddeti v črni barvo. Tipkovnica z 79 tipkami meri 284 x 121 milimetrov in tehta le 269 gramov, ter je z osebnim računalnikom povezana žično preko vmesnika USB. Tipkovnica razpolaga celo z lastnim priključkom USB 2.0, na katerega lahko priključimo tako računalniško miško kot drugo periferno enoto, kot na primer pomnilniški ključ USB. Trenutno lahko pri nakupu uradne tipkovnice za osebne računalnike Raspberry Pi izbiramo le med jezikovnimi oznakami UK, ZDA, DE, FR, IT in ES, nekoliko kasneje pa naj bi bile dodane še druge jezikovne oznake. Upajmo da bo med njimi tudi slovenska.

Maloprodajna cena uradne računalniške tipkovnice in računalniške miške podjetja Raspberry Pi Foundation v Združenih državah Amerike ni pretirano visoka. Trgovci so se namreč od računalniške tipkovnice pripravljeni ločiti že za preračunanih 15,1 evrov, od miške pa za preračunanih 7,1 evrov. Več informacij o novih izdelkih za osebne računalnike podjetja Raspberry Pi Foundation je na volj ona spletni povezavi https://www.raspberrypi.org/products/.


Prijavi napako v članku