Programska in razvojna orodja
17.11.2011 17:46

Deli z drugimi:

Share

Končna različica glasbenega servisa Google Music

Google je včeraj tudi uradno predstavil končno različico svoje glasbene storitve Google Music.
Google je včeraj tudi uradno predstavil končno različico svoje glasbene storitve Google Music.

Google je včeraj tudi uradno predstavil končno različico svoje glasbene storitve Google Music, ki jo označujejo kot storitev za iskanje, nakup, izmenjavo in uživanje v digitalni glasbi na nov in inovativen način. Google je ta »oblačni« glasbeni servis v beta različici predstavil že maja letos, a je šele sedaj storitev v celoti pripravljena za uporabo in nakup samih pesmi.

Očitno je, da Googlu uspelo najti skupni jezik z velikimi založniškimi hišami, kot so Universal Music Group, Sony Music Entertainment, EMI, globalno neodvisno agencijo Merlin, in 1000 drugimi vidnimi neodvisnimi založbami, s pomočjo katerih na Android Marketu že ponujajo več kot 13 milijonov različnih pesmi.

Glasbo bo mogoče kupovati po posameznih pesmih ali kar celotne albume, nakup pa bo možen preko osebnega računalnika ali preko mobilne Android naprave (storitev bo na voljo nekoliko kasneje), s čemer se bo glasba dodala v bazo Google Music, do katere bo mogoče dostopati praktično povsod. Pri Googlu so prav tako sporočili, da delajo na novi različici spletnega predvajalnika, ki bo združljiv z vsemi brskalniki, vključujoč z Applovim Safarijem. Glasbena storitev za enkrat na voljo samo v ZDA, a pri Googlu pravijo, da kaj kmalu štartajo tudi na globalni trg.

Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Prijavi napako v članku