Računalništvo, telefonija
29.03.2019 07:45
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Koncept prenosnika, ki se povsem razlikuje od ostalih

Prenosni računalnik Compal DuoFlip je resnično nekaj posebnega.
Prenosni računalnik Compal DuoFlip je resnično nekaj posebnega.

Prenosni računalniki, namenjeni delu in zabavi, gredo vse bolje v prodajo, saj so namizni računalniki med uporabniki vse manj priljubljeni. Ker pa se ti v zadnjih nekaj letih niso bistveno spremenili, so inženirji kitajskega podjetja Compal sprejeli odločitev, da zavihajo rokave in pripravijo koncept prenosnika, ki je povsem drugačen od ostalih. Tu gre pravzaprav za poseben prenosni računalnik, ki ga lahko uporabljamo v dveh različnih vlogah.

Prenosni računalnik DuoFlip podjetja Compal lahko uporabljamo v vlogi klasičnega ali tabličnega računalnika, s premikom zaslona na desno stran pa se novost prelevi v nekakšno elektronsko knjigo oziroma priročen delovni pripomoček za zahtevnejše uporabnike, kot so na primer oblikovalci. Na eni strani se namreč nahaja tipkovnica, na drugi pa je na dotik občutljiv zaslon s podporo digitalnim peresom za lažje delo. Medtem ko se uporabnik “zabava” z risanjem po zaslonu, lahko z levo roko s pomočjo tipkovnice prikliče različna orodja in funkcije, kar bi nedvomno pospešilo in poenostavilo marsikatero delo s programi.

O nadvse zanimivem in inovativnem prenosnem računalniku Compal DuoFlip je trenutno bolj kot ne znano le še to, da razpolaga z zaslonom s 33,8-centimetrsko oziroma 13,3-palčno diagonalo. Več o novincu bo znanega v prihodnjih nekaj mesecih, vključno s tem, ali ga bo v bližnji prihodnosti mogoče kupiti v prosti prodaji.


Prijavi napako v članku