Računalništvo, telefonija
10.03.2020 06:04
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kompaktni Intel NUC z nenavadnimi procesorji

Kompaktni osebni računalnik Intel NUC so kos tudi zahtevnejšim nalogam.
Kompaktni osebni računalnik Intel NUC so kos tudi zahtevnejšim nalogam.

Podjetje Intel je najavilo novo generacijo osebnih računalnikov družine NUC (Next Unit of Computing), ki so primerni tudi za zahtevnejša opravila, hkrati pa so dovolj kompaktni, da najdejo prostor praktično povsod. Nova generacija novincev bo razveselila tudi nekoliko zahtevnejše uporabnike, saj so opremljeni z dvema procesorjema osme generacije, ki jih podjetje Intel javnosti ni uradno predstavilo. Gre za procesorje Core, izdelane s pomočjo 14-nanometrske tehnologije, ki pri polni obremenitvi porabijo do 15 vatov električne moči.

Šibkejša različica nove generacije kompaktnih osebnih računalnikov Intel NUC družine Bean Canyon razpolaga z Intelovim procesorjem Core i3-8140U, ki podatke preračunava z dvema procesorskima jedroma oziroma štirimi nitmi pri frekvenci 2,1 gigahereca oziroma 3,9 gigaherca v pohitrenem načinu delovanja. Nekoliko zmogljivejši model je opremljen s procesorjem Core i5-8260U. Ta podatke preračunava z zmogljivimi štirimi procesorskimi jedri oziroma osmimi procesorskimi nitmi, in sicer pri osnovi frekvenci 1,6 gigaherca oziroma do največ 3,9 gigaherca v pohitrenem načinu delovanja.

Oba modela kompaktnih osebnih računalnikov Intel NUC družine Bean Canyon podpirata sistemski pomnilnik DDR4-2400 do kapacitete 64 gigabajtov ter razpolagata z vgrajeno grafično kartico Intel UHD 620. Za povezovanje zunanjih naprav so na voljo priključki HDMI 2.0a, DisplayPort 1.2 in USB-C. Novinca bosta naprodaj kmalu, zanju pa bo v Združenih državah Amerike treba odšteti med preračunanimi 263 evri in 350 evri.


Prijavi napako v članku