Tiskalniki in skenerji
28.02.2023 11:33

Deli z drugimi:

Share

Ko sta kakovost in cena dobitna kombinacija

Katero napravo najdemo v vsaki pisarni in v mnogih domovih? Računalnik, tako je. Naprej? Tiskalnik, seveda. Pri poslovanju je nepogrešljiv, ugotoviti morate le, kakšnega potrebujete.
Brother MFC-B7715DW je črno-bela multifunkcijska laserska naprava, ki združuje štiri funkcije v eni napravi. Foto: BROTHER
Brother MFC-B7715DW je črno-bela multifunkcijska laserska naprava, ki združuje štiri funkcije v eni napravi. Foto: BROTHER

Kot pri vseh stvareh je tudi pri tiskalnikih tako, da pri nakupu želimo najboljšo kupčijo med kakovostjo in ceno. Poleg tega je zelo pomembno, da potrebuje kar najmanj vzdrževanja in da z menjavo tonerjev ne rinemo v nepotrebne visoke stroške.

Trije robustni, kakovostni in cenovno ugodni bratje nudijo za vsakogar nekaj. Moramo pa izpostaviti tudi, da je podjetje Brother naredilo velik korak v izogib uporabi neoriginalnih kompatibilnih tonerjev v svojih napravah. Za naprave, o katerih bomo pisali v nadaljevanju, so zato na voljo originalni tonerji, ki si jih lahko uporabniki privoščijo že za okoli 20 evrov.  

Želite torej cenovno ugoden, kakovosten in tudi na pogled eleganten tiskalnik?

Kompakten, učinkovit in varčen

Brother HL-B2080DW je prostorsko varčen in eleganten laserski tiskalnik. Če potrebujete zgolj črno-belo in ugodno tiskanje, je to prava izbira. Priložen ima velik toner, tako da boste lahko s tiskanjem začeli kar takoj in boste imeli »lep čas mir«. Priložen TonerBenefit namreč omogoča do 2000 natisnjenih strani, navdušeni pa boste tudi nad visoko hitrostjo tiskanja. Nikakor ne moremo reči, da gre za leno napravo –  v eni minuti vam bo na svojem pladnju ponudila do 34 strani, poleg tega omogoča obojestransko tiskanje, pri katerem vam postreže s hitrostjo do 16 strani na minuto. Ni slabo!

Je tudi vam zoprno, da morate nenehno dodajati papir v tiskalnik? Tudi od tega se lahko poslovite. Naj vas kompaktna oblika ne zavede, saj gre v tiskalnik naenkrat kar polovica običajnega paketa papirja oziroma 250 listov. Poleg tega je odveč skrb, da bo hrupen, saj jakost zvoka ob tiskanju ne preseže 50 decibelov.

Brezžična cenovno ugodna multifunkcijska naprava

Komur ni dovolj zgolj tiskanje in potrebuje tudi funkciji kopiranja ter optičnega bralnika, bo izbral Brother DCP-B7520DW. Prav tako gre za kakovostno in relativno ugodno lasersko napravo, ki že omogoča brezžično povezljivost. S priloženim tonerjem TonerBenefit boste tako kot pri zgoraj opisanem tiskalniku lahko natisnili do 2000 strani. Glede hitrosti tiskanja je Brother DCP-B7520DW enako zmogljiv, tako da boste z njim lahko natisnili do 34 strani v zgolj minuti ter 16 strani, če boste uporabili funkcijo tiskanja na obe strani lista. Opremljen je z 250-listnim predalom. Je pa za razliko od svojega manjšega brata še nekoliko tišji in jakost zvoka ne bo presegla 44 decibelov.

Poleg tiskanja omogoča tudi kopiranje in skeniranje v e-pošto, OCR, PDF s sledljivostjo, SharePoint, Evernote, FTP in še več.

Tako laserski tiskalnik Brother HL-B2080DW kot multifunkcijsko napravo Brother DCP-B7520DW je nemška okoljevarstvena organizacija Energy Star označila za energetsko varčna, učinkovita in okolju prijazna.

Omogoča skoraj vse, kar si lahko zaželite

Brother MFC-B7715DW je črno-bela multifunkcijska laserska naprava, ki ne združuje le tri, temveč štiri funkcije v eni napravi. Če je bila prejšnja naprava delno multifunkcijska, je ta v polnem obsegu. Nudi prav vse, kar potrebuje manjša pisarna – tiskanje, kopiranje, skeniranje in faksiranje.

Napravo lahko uporabljate žično ali brezžično. Z vgrajenim samodejnim podajalnikom dokumentov ADF lahko tiskate, kopirate, skenirate in faksirate več strani hkrati. Ker ima možnost brezžične povezave, jo lahko postavite dobesedno kamorkoli doma ali v pisarni. Za tiskanje ne potrebujete računalnika, saj lahko dokumente natisnete kar s svojega mobilnega telefona ali tablice. Kljub temu, da ima naprava na voljo vrsto funkcij, je kompaktna in relativno majhna. Hitrost tiskanja je enaka kot pri ostalih, torej 34 strani na minuto.

Z ostalimi napravami je povezljiva preko Wi-Fi brezžične povezave. Omogoča pošiljanje in prejemanje faksa, skeniranje v predal elektronske pošte, OCR, PDF s sledljivostjo, SharePoint, Evernote, mobilno tiskanje in še več.

Ob spletni prijavi na spletni strani podjetja Brother prejmete za katerega koli izmed treh tiskalnikov 3 leta garancije.

Več najdete na spletni strani www.arhcomp.si (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Brother tiskalniki

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem BROTHER CEE GmbH
Za več informacij so vam na voljo pri BROTHER CEE GmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

brother_logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem BROTHER CEE GmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več