Strojna oprema
28.11.2005 11:07
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kitara po Intelovo


6-strunski brezžični užitki

Ste se naveličali poziranja pred ogledalom ob brenkanju po loparju za tenis? Še zmeraj brezupno iščete tisti izgubljeni akord? Za vse z ambicijami postati rock zvezda je na voljo pomoč iz podjetij Fender in Intel, ki sta združili moči in naredili koncept kitare, ki raziskuje nove možnosti in postavlja nove temelje izrazu “glasba v gibanju” – super kitaro z možnostjo povezovanja na internet.

V osnovi ikonska FENDER Telecaster (zaslovela je z legendami, od Bruca Springsteena do Franza Ferdinanda) je ta kitara za glasbeno zvrst “surf” prva na svetu, ki omogoča nalagati in predvajati najljubše refrene z interneta, ne da bi se dotaknili samih strun, tako da lahko kitaristi zvenijo kot Bo Diddley, ne da bi počeli karkoli.

Z vgrajeno najsodobnejšo mobilno tehnologijo Intel Centrino omogoča tudi pošiljanje hitrega elektronskega sporočila med pesmimi na odru, iskanje navdihov ai akordov po spletu, vajo grimas med “solažami” prek vgrajene spletne kamere ter preverjanje tantiem prek spleta.

Z izkoriščanjem združene moči prenosnika, ki temelji na mobilni tehnologiji Intel Centrino, in značilnega zvoka ter izgleda Telecasterja ni sile, ki bi lahko rock zvezdnika na turneji odvrnila od snemanja kitarskega refrena kar na zadnjem sedežu kombija in pošiljanja tega posnetka svojemu producentu v losangeleškem studiu ali prijateljem in članom skupine – ne glede na to, kje na svetu se nahajajo, kar pomeni, da je skupni nastop prek spleta le en akord stran.

Prototip različica kitare v1.0 je rezultat partnerstva med Intelom in Fenderjem pri premikanju meja glasbene tehnologije in prikazovanju moči mobilne tehnologije Intel Centrino, ki omogoča dostop do interneta na poti.

Vgrajena programska oprema omogoča dostop do številnih raznolikih zvokov neposredno z računalnika. In za starejše kitariste, ki se pripravljajo na začetek turneje ob ponovni združitvi, jim na splet povezan predvajalnik mp3 lahko omogoči nalaganje starih hitov za hitro osvežitev pred prvim nastopom.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več
Zlati partner

EGAL d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 05 905 55 35
EGAL, d.o.o., Ljubljana je ekskluzivni zastopnik ameriškega globalnega podjetja Panduit za jugovzhodno in vzhodno Evropo, in sicer so predstavniki v 26 evropskih državah. Panduit ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več