Računalništvo, telefonija
04.06.2019 10:54
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kitajci našli rešitev za nadležne zareze v zaslonih telefonov

Kitajci naj bi kmalu ponudili v prodajo telefone s spletnimi kamerami pod zasloni.
Kitajci naj bi kmalu ponudili v prodajo telefone s spletnimi kamerami pod zasloni.

Pri podjetju Samsung so nedavno potrdili govorice, da razvijajo povsem novo rešitev, ki naj bi za vedno odpravila nadležne zareze in luknje v zaslonih pametnih mobilnih telefonov. Njegovi inženirji namreč delajo na zaslonu, kjer bo spletna kamera neposredno pod površino zaslona, ta pa uporabniku seveda na bo vidna. Kljub temu bo ponujala vse funkcije klasične spletne kamere, vključno z zajemom sebkov. Spletna kamera se bo namreč “prikazala” pod zaslonom le takrat, ko jo bomo dejansko potrebovali.

Ker je omenjena tehnologija podjetja Samsung še vedno v razvoju, ta po vsej verjetnosti ne bo nared v naslednjem letu ali celo v naslednjih dveh letih. Na srečo sta kitajski podjetju Xiaomi in Oppo na tem področju za tako napredovali, da je omenjena tehnologija že skorajda nared za trg. To dejansko pomeni, da bomo že v naslednjih mesecih na trgu ugledali pametne mobilne telefone, ki bodo opremljeni z zasloni, kjer se bo spletna kamera nahajala neposredno pod zaslonom in bo vidna le, ko bo to potrebno.

Na odgovor, ali se bo nova tehnologija obnesla v praksi, bo treba seveda še nekoliko počakati. Vsekakor pa verjamemo, da se novost brez težav obnesla v praksi, saj je precej boljša od raznih nadležnih rež in lukenj v zaslonih.


Prijavi napako v članku