Računalništvo, telefonija
28.02.2020 13:30
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kibernetska varnost, ustvarjena za IoT

.. Povezovanje interneta stvari (IoT) v vaše omrežje prinaša ogromno koristi, hkrati pa vas izpostavlja vse pogostejšim in resnejšim kibernetskim grožnjam. Zato potrebujete ustrezno rešitev ..
Kibernetska varnost, ustvarjena za IoT
Kibernetska varnost, ustvarjena za IoT

Od IP kamer do pametnih dvigal in od medicinskih naprav do industrijskih krmilnikov. Naprave, povezane v internet stvari so same po sebi ranljive in podvržene hekerskim vdorom.

IoT okolja so vedno bolj kompleksna

Mnoge od teh naprav delujejo celo z neprimerno programsko opremo, so napačno konfigurirane ali uporabljajo nezavarovane komunikacijske protokole. Poleg tega imajo podjetja pogosto veliko naprav različnih proizvajalcev, modelov naprav in različnih funkcionalnosti, ki so povezane v omrežje, ne da bi kdo kaj o tem vedel. In medtem, ko IoT okolja postajajo vedno bolj zapletena in kompleksna, jim varnostne rešitve pogosto ne sledijo. Varnostna vrzel pa povečuje tveganje za uspešen kibernetski napad, ki lahko naprave uniči, jih zgolj poškoduje ali pa napadalec z njimi manipulira in jih uporablja za okužbo drugih sistemov istega omrežja. Zato je čas, da ukrepate in ostanete na varni strani.

Kaj rešitev zmore?

Check Point analizira tveganja IoT, tako da izpostavi vsa tveganja, povezana z internetom stvari v vašem sistemu. Varnostna rešitev Check Point nudi celovito spletno varnostno rešitev za različna IoT okolja, vključno s pametnimi pisarnami, pametnimi stavbami, industrijo in zdravstvenimi storitvami. Rešitev Check Point organizacijam omogoča, da preprečijo napade, povezane z IoT. Rešitev je zlahka razširljiva in ne moti kritičnih procesov. Neprestano izvaja celovito analizo tveganja celotnega IoT okolja, da bi izpostavila vsa tveganja, ki so v določenem trenutku povezana z vašimi napravami.

Analiza tveganja temelji na treh virih:

  • IoT Discovery – samodejno prepozna vse naprave ter analizira njihovo vedenje v realnem času ter odkrije nepravilnosti. Sistem je sposoben prepoznati na tisoče IoT profilov v celotnem podjetju.
  • Ocena tveganja vdelane programske opreme – izpostavlja pomanjkljivosti v varnosti, ki so povezane z že vdelano programsko opremo vsake povezane naprave (vključno s šibkimi poverilnicami, sumljivimi domenami in napačnimi konfiguracijami).
  • Specifične grožnje IoT – -Check Point prepozna trende groženj IoT in zlonamerne vzorce prek Check Point’s ThreatCloud, ki spremlja najnovejše kazalnike groženj iz na milijone povezanih sistemov in IoT naprav po vsem svetu.

Check Point je sposoben samodejne segmentacije, s tem da zmanjšate izpostavljenost tveganjem s samodejno ustvarjenimi IoT politikami. Na podlagi samodejne analize vam to prihrani mesece ročne konfiguracije in zagotavlja, da so vaše IoT naprave varne od trenutka, ko se povežejo v omrežje. Samodejno ustvarjeni pravilniki takoj zmanjšajo možnost napada. Segmentacija omogoča le pooblaščene dostope do IoT naprav in zagotavlja napravam, da uporabljajo ustrezne komunikacijske protokole.

Check point preprečuje nevarnosti tako, da blokira znane in neznane napade, povezane z IoT, preden bi lahko bila naprava ogrožena. To vključuje tudi zaščito nepovezanih naprav, ki delujejo s starimi operacijskimi sistemi in programsko opremo. Ob tem nikoli niso moteni kritični procesi in poslovanje. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več

AGORA d.o.o.

Parmova ulica 53 , 1000 Ljubljana, Tel: 01 280 16 20 / 031 603 396
AGORA d.o.o., podjetje za ustvarjalne komunikacije, je bilo ustanovljeno 21. septembra 1989. Sedež podjetja je na Parmovi 53 v Ljubljani, kjer imajo učilnice za izobraževalno delo ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več