Računalništvo, telefonija
10.09.2006 07:57

Deli z drugimi:

Share

Kdo bo letos slovenska gazela?

Izbor Slovenske gazele, torej podjetja, ki ga odlikuje hitra rast in prilagodljivost, dinamična podjetnost ter filozofija naprednosti, letos prvič poteka v organizaciji Časopisne družbe Dnevnik, d. d. Dnevnik je v projekt vstopil z namenom dodatno podpreti razvoj slovenskega podjetništva, saj je osnovno poslanstvo projekta Gazele sorodno Dnevnikovi usmeritvi v poslovno učinkovitost, preseganje meja znotraj lastne panoge in iskanje strateških priložnosti za poslovno rast.

Izbor Slovenske gazele leta 2006 se bo uradno začel 12. septembra z izborom Primorsko-notranjske gazele. Postopek izbora in merila za podelitev nagrad ostajajo enaki. Pri izboru tudi v letošnjem letu sodelujejo ugledni slovenski gospodarstveniki, podjetniki in ekonomski strokovnjaki.

Pri izborih tako na regionalni kot nacionalni ravni ves čas tvorno sodelujejo strokovni organi projekta – Svet gazel, Metodološka skupina, Projektna skupina in Svet pokroviteljev. Uredništvo gazel pa je na podlagi usmeritev in meril, ki jih pripravlja Metodološka skupina, že izbralo nominirance po posameznih regijah. Med finaliste izbora za zlato gazelo se bo uvrstilo šest zmagovalcev regijskih tekmovanj.

Izbor najuspešnejših regijskih podjetij se bo začel 12. septembra z razglasitvijo Primorsko-notranjske gazele. Gazela osrednje Slovenije bo znana 21. septembra, Gorenjska gazela 28. septembra, Dravsko-pomurska gazela 4. oktobra, Savinjsko-zasavska gazela 12. oktobra in Dolenjsko-posavska gazela 19. oktobra letos. Razglasitev Slovenske gazele 2006 bo 3. novembra v Cankarjevem domu v Ljubljani. Sicer pa se bo danes sestal Svet gazel, kjer bodo člani obravnavali potek priprav za izbor zlate gazele, metodološka skupina pa jih bo seznanila z letošnjimi regijskimi nominiranci.

Dnevnik kot organizator slovenskega izbora najhitreje rastočih podjetij podpira tudi evropski projekt Europe’s 500 – Enterpreneurs. Na izbor t. i. evropskih gazel se je prijavilo enajst slovenskih podjetij, odločitev pa bo znana 25. novembra letos.

Podrobnejše informacije o projektu Slovenska gazela 2006 se nahajajo na spletnem naslovu www.gazela.com.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več

AFLabs d.o.o.

Stegne 21, 1000 Ljubljana, Tel: 041 884 065
Na AFLabs se obrnete, če potrebujete celovite rešitve industrijske kvalitete. Gre za razvojno inovativno podjetje, ki ga žene neprestana želja po napredku in iskanju novih rešitev. Razvoj ... Več