Računalništvo, telefonija
28.08.2016 09:19

Deli z drugimi:

Share

Kakovost iPhonov 6 slabša celo od kitajskih poceni telefonov?

Težavam s pametnimi telefoni Apple iPhone 6 ni in ni videti konca!
Težavam s pametnimi telefoni Apple iPhone 6 ni in ni videti konca!

Vse več lastnikov pametnih mobilnih telefonov iPhone 6 in iPhone 6 Plus opozarja na težave z zasloni njihovih naprav, saj se te pogosto ne odzivajo na dotik. Težava žal tokrat ni v programski opremi, ampak naj bi se pojavila zaradi »ločitve« dveh čipovji od osnovne plošče. Medtem ko so uradni serviserji Applovih naprav neuradno potrdili, da ta težava obstaja, trenutno žal še ni znano, koliko pametnih mobilnih telefonov iPhone 6 je zaradi nje že »pristalo« na popravilu.

Težavo uporabniki pametnih mobilnih telefonov iPhone 6 in iPhone 6 Plus zaznajo tako, da zaslon njihove naprave postane manj odziven na dotik, stanje pa se izboljša, ko na zaslon nekajkrat pritisnejo nekoliko močneje. Ker se pri tem čipovja ponovno »povežejo« z osnovno ploščo, se težava z neodzivnostjo zaslona na dotik odpravi, vendar le začasno. Sčasoma niti nekoliko močnejši pritisk na zaslon ne pomaga več, saj zaslon postane neodziven zgolj že v nekaj minutah.

Mnogi so prepričani, da si podjetje Apple tovrstnih težav enostavno ne bi smel privoščiti, saj je kakovost njihovih izdelkov celo slabša od poceni kitajskih pametnih mobilnih telefonov. Poleg tega serviserji uporabnikom pametnih mobilnih telefonov iPhone 6 z neodzivnimi zasloni in s pretečeno garancijo svetujejo nakup novega telefona, čeprav je to dražje kot samo popravilo. Pametni mobilni telefoni iPhone 6S in 6S Plus na srečo težav z zasloni nimajo, saj so čipovja tu na osnovo ploščo povezana z drugimi komponentami. Uporajmo le, da se težave ne bodo kmalu pojavile kje drugje.


Prijavi napako v članku