Operacijski sistemi
26.07.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Kako v 3 preprostih korakih presedlati iz iPhona na Android ali obratno

Kako v 3 preprostih korakih presedlati iz iPhona na Android ali obratno
Kako v 3 preprostih korakih presedlati iz iPhona na Android ali obratno

Nakup novega telefona in začetek njegove uporabe bi morala biti hitra, enostavna in hkrati zabavna izkušnja. Navsezadnje ne kupimo novega telefona, da bi bili slabe volje. Ne glede na to je lahko prenos kontaktov, fotografij, videov, glasbe, nastavitev in ostalih podatkov iz prejšnjega telefona na novega časovno zahtevna naloga. Ta se še bolj zaplete, če se odločimo za premik iz enega operacijskega sistema na drugega. Dejstvo je, da Android in iOS ne gresta ravno najbolj skupaj in to lahko pomeni dodatne frustracije ob nakupu nove naprave.

Nekaj let nazaj je Apple razvil aplikacijo Move to iOS, ki se je kar naenkrat pojavila v Google Play trgovini. Namenjena pa bi naj bila lažjemu prenosu podatkov iz Androida na iPhone. Ta aplikacija ni bila posodobljena slaba tri leta in uporabniške ocene aplikacije pričajo o slabi kakovosti storitve. Aplikacija je komplicirana za uporabo, v njej je veliko “hroščev”, omejena pa je tudi količina podatkov, ki jih lahko preko aplikacije prenesemo. Poleg tega zahteva še močno Wi-Fi povezavo, kar na koncu lahko pomeni zelo počasen proces prenosa. Kaj pa prenos v drugo smer: torej, kako v 3 preprostih korakih presedlati iz iPhona na Android?

Nekateri proizvajalci pametnih telefonov so naredili svoje aplikacije, ki pa so omejene zgolj na njihove naprave. Ena od možnosti je, da ročno prekopiramo vse naše podatke iz iPhona na Android, vendar bo to trajalo ure in ure. Že samo to, da prenesemo vse podatke iz iPhona in jih ponovno naložimo ter organiziramo na Googlovih serverjih, traja zelo dolgo. Zagotovo se bo našlo kaj, kar se ne bo preneslo tako, kot bi si to morda želeli, in ko ugotovimo, da je nekaj šlo narobe, bo že prepozno.

Tudi najbolj tehnično podkovani uporabniki lahko naletijo na kar nekaj težav, ki jih ne bodo znali rešiti. V bistvu je glavni cilj proizvajalcev, da ostanemo na eni platformi in zato je proces menjave toliko bolj zakompliciran. Naj vas to nikakor ne ustavi, kajti če ste se odločili, da bi radi preizkusili novi svet aplikacij in storitev, ki jih nudi Android, potem imamo za vas veselo novico, obstaja namreč precej enostaven način, kako prenesti datoteke in vse podatke iz sistema iOS na Android.

Kljub temu, da smo se osredotočili na premik iz iPhona na Android, dr.fone-swith omogoča tudi “one-click” prenos iz Androida na Android, iOS na iOS in Android na iOS. Dr.fone-switch podpira vse najnovejše verzije operacijskih sistemov in omogoča prenos podatkov vse od verzije Android 9 Pie in iOS 12 naprej.

Glasbo, fotografije in videoposnetke smo praktično vedno prenašali na tak ali drugačen način, dr.fone-switch pa nam poleg tega omogoča prenos še marsikaj drugega: kontakte (tudi tiste, ki smo jih morda blokirali, sporočila, zgodovino klicev in glasovnih sporočil, vse nastavitve in lastnosti, ki smo jih kakorkoli prilagajali, zaznamke v spletnih brskalnikih, koledar z vsemi opomniki in opravili, budilke, ozadja in ohranjevalnike zaslonov, zvonenja in beležke. S pomočjo dr.fone-switch se bomo takoj na začetku uporabe nove naprave počutili kot doma, z vloženim minimalnim naporom.

Za prenos vseh zgoraj omenjenih datotek in nastavitev potrebujemo samo en klik, pred tem pa moramo povezati oba telefona na računalnik, najbolje kar preko USB kabla.

Zakaj uporabljati dr.fone-switch?

– Podpira več kot 8.000 Android in iOS naprav;

– omogoča prenos vseh vrst datotek;

– rezultate uporabe vidimo po enem kliku;

– storitev je izjemno hitra, saj celoten prenos po navadi poteka vsega 3 minute.

Kako v 3 preprostih korakih presedlati iz iPhona na Android?

1. Povežite oba telefona na računalnik in zaženite dr.fone – switch (glej sliko);

2. izberite iPhone kot “Source” (vir) in Android napravo kot “Destination” (cilj) (glej sliko);

3. izberite “All Categories” in kliknite “Start Transfer”, s čimer boste zagnali proces prenosa (glej sliko).

Za to, da dobite občutek, kako dr.fone-switch deluje, lahko na tej povezavi prenesete aplikacijo in brezplačno prenesete do 5 kontaktov iz vašega imenika na želeno napravo. Če želite prenesti več datotek ali nastavitev, boste morali aktivirati polno verzijo, in sicer z “one-time” nakupom – najcenejša varianta vas bo stala $29.95. Gre za enoletno licenco, ki jo lahko uporabite na petih rezličnih napravah. Izbirate lahko še med večimi ponudbami, o katerih si lahko več preberete na uradni spletni strani.

dr.fone-switch je zgolj eno od orodij, vključenih v zbirko, ki jo najdete na tej povezavi. Poleg tega najdemo še orodja, ki nam pomagajo pri popravilu napačno delujočega telefona, orodja, s katerimi obnovimo svoje podatke ali izbrišemo podatke itd. Za vse tiste, ki se morda sprašujete, kako je z družbenimi omrežji in sporočilnimi aplikacijami, ima dr.fone pripravljena tudi dodatna orodja, ki poskrbijo za prenos podatkov aplikacij WhatsApp in drugih družbenih medijev.

Vas zanima več iz te teme?
iOS operacijski sistem

Prijavi napako v članku