Slika, tv, avdio
13.04.2021 12:17
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako spremeniti svoj dom v pametni dom?

Dnevno se srečujemo in uporabljamo pametne naprave, ki nam olajšajo vsakodnevna opravila. Pametni telefoni, pametni avtomobili …, redko pa pomislimo, da lahko naše domove spremenimo v male genije.
Volino LED svetilke se povežejo z aplikacijami in digitalnimi pomočniki kot so Alexa in Google Assistant, s katerimi lahko avtomatizirate vaše svetilke in jih nadzorujete na daljavo.
Volino LED svetilke se povežejo z aplikacijami in digitalnimi pomočniki kot so Alexa in Google Assistant, s katerimi lahko avtomatizirate vaše svetilke in jih nadzorujete na daljavo.

Kaj storite najprej, ko pridete domov? Preden se zasluženo uležete na kavč, najprej prižgete glavno luč in ostale svetilke. Zakaj to še vedno delate ročno? Ne predstavljate si življenja brez pametnih telefonov, ki v velikih primerih postorijo vse samodejno. Tudi v avtomobilu se prepustite voditi pametni tehnologiji. Zakaj se ne bi prepustili tudi vašemu domu, ki bo vsakodnevno enolično prižiganje luči opravil namesto vas.

Pametni dom potrebuje pametna Volino svetila

Žarnica je zagotovo ena največjih iznajdb 19. in 20. stoletja. Ne pripisujemo ji veliko pomembnosti, a hkrati bi bilo brez žarnic podoba naše družbe popolnoma drugačna. Ne verjamete? Ugasnite luči in hišo osvetlite samo s pomočjo sveč ali oljnimi svetilkami. Skoraj nemogoče, kajne? In hkrati tudi zelo potratno. V 150 letih smo videli občuten razvoj v oblikah in tehnologijah, ki jih premorejo običajne žarnice. V nekem trenutku se je zdelo, kot da so dosegle svojo mejo, vsaj dokler se niso pojavile pametne LED žarnice.

Kaj pa je sploh pametna razsvetljava? Pametne žarnice, kot jih najdemo v Volino LED svetilkah, se povežejo z aplikacijami in digitalnimi pomočniki kot so Alexa in Google Assistant, s katerimi lahko avtomatizirate vaše svetilke in jih nadzorujete na daljavo. Hkrati se znebite običajnih stikal, ki ob LED rešitvi predstavljajo le dodatno vzdrževanje. Funkcionalnost običajnih svetil lahko razširimo z dodatnim stikalom za zatemnitev svetlobe, a tu tudi končamo z razširitvami. Na drugi strani pa imamo pametne Volino LED svetilke, ki vam omogočijo večji nadzor nad vašo razsvetljavo.

Poleg očitnih prednosti avtomatizacije in povezljivosti, je še kar nekaj manj očitnih bonusov, ki jih ne opazimo na prvi pogled. Kot že rečeno, za zatemnitev prostora ne potrebujete dodatnega stikala. Vse urejate preko aplikacije na vašem mobilnem telefonu ali tablici. Če že imate pametni dom, lahko pametne žarnice povežete z ostalimi napravami, kot so kamere, termostati ali digitalnimi domačimi pomočniki (Alexa, Google Assistant). Dejansko stanje svetilk lahko opazujete na daljavo, kar pomeni, da vas ne bo več skrbelo, ali ste ugasnili vse luči.

Pametne LED žarnice porabijo občutno manj energije, proizvedejo tudi manj toplote in imajo občutno daljšo življenjsko dobo. Nastavite lahko tudi časovnike, ki simulirajo vašo prisotnost kadar vas ni doma. Ni potrebno posebej razlagati, da je to odličen varnostni ukrep pred morebitnimi vdori.

Razsvetljava ustvari vzdušje

Če že govorimo o napredku in prednostih pametnih svetilk, je poleg tehnologije potrebno poudariti tudi revolucijo v sami zasnovi. Pozabite na skromne oblike, ki se ne ujemajo z modernimi domovi. Podjetje Volino ni zaman poznano kot trgovina z najbolj raznoliko ponudbo svetil. Čaka vas težka odločitev med stropnimi, visečimi, zidnimi in vgradnimi svetilkami. Ob takšni ponudbi si vzemite dovolj časa za premislek, a vseeno ne oklevajte predolgo. Za lažjo izbiro vam namignemo, da nekatere LED svetilke ponujajo večbarvno nastavitev, s katero si osvetlite prostor glede na vaše razpoloženje. Izberete lahko tudi LED stropno svetilko Globo, ki z vgrajenim zvočnikom predvaja vaše najljubše skladbe.

Za tiste, ki iščete mobilnost, imate na voljo LED namizne svetilke, ki imajo nekoliko drugačne prednosti. Kar nekaj modelov ima dvojno funkcijo, razsvetljava in brezžično polnjenje vaših pametnih naprav. Iščete dekorativno svetilko z izvirnim motivom in vsemi prednosti LED razsvetljave? Ko boste zagledali dekorativno svetilko Globo, se ne boste hoteli posloviti. Postavite jo na mizo v službi vsem na očem in počakajte na komplimente. Več o LED svetilkah in prednostih LED razsvetljave si oglejte na spletni strani volino-svetila.si.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ISF TEAM d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
ISF Team poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več
Zlati partner

VERACOMP d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 50
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35