Telefoni
17.12.2015 14:08
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako so se pri Applu lotili razvoja zaslonov prihodnosti?

Novi iPhone z močnejšim ohišjem!
Novi iPhone z močnejšim ohišjem!

Pri Applu so odprli nov razvojni laboratorij katerega glavna naloga je razvijati zaslone prihodnosti. Pri Applu si želijo zaslone, ki bodo energetsko varčnejši, lažji, tanjši in svetlejši. Mediji so ob tem začeli ugibati ali so se pri Applu lotili razvoja nove generacije OLED zaslonov, ki se v tem trenutku že nahajajo pri Apple Watch in številnih pametnih telefonih na operacijskem sistemu Android OS. Težava OLED zaslonov je trdota in stroški proizvodnje, ki naj bi bili neprimerljivo višji.

Nov laboratorij se nahaja v Tajvanu in sicer mestu Longtan. Pri Applu so v ta namen zaposlili 50 inženirjev iz podjetij AU Optronics in Qualcomm. Vsi na novo zaposleni inženirji imajo večletne izkušnje na področju razvoja zaslonov in s tem povezanih tehnologij. Pri Applu pa na ta način, kot kaže, želijo tudi zmanjšati odvisnost od zunanjih dobaviteljev. V primeru razvoja in proizvodnje zaslonov so to Samsung, LG, Sharp in Japan Display. Vsaj tako predvidevajo analitiki saj so se ob objavi novice delnice podjetja AU Optronics povzpele za 7 odstotkov. V nasprotju so delnice podjetja Japan Display padle za 3,9 odstotka in delnice podjetja Sharp za 1,6 odstotka.

Pri Applu se trudijo aktivnosti zadržati za sebe in opisanih aktivnosti ne želijo javno komentirati. Vendar pa so pozorni raziskovalci takoj opazili, da se dogaja večja aktivnost na področju razvoja zaslonov saj podjetje javno objavlja zaposlitvene oglase s katerimi išče strokovnjake na omenjenem področju. S tem pa se očitno počasi končuje doba LCD zaslonov, ki smo jih vajeni iz iPhonov, iPadov in ostalih applovih naprav.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku