Triki in nasveti
29.07.2013 13:25
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako shraniti zemljevide na novem kartografskem sistemu Google Maps?

Mnoge uporabnike nove mobilne inačice kartografskega sistema Google Maps je zmotila odsotnost možnosti za shranjevanje zemljevidov na pomnilnik naprave. Na srečo lahko to možnost ponovno prikličemo oziroma aktiviramo tako, da v naslovno vrstico vpišemo »Okay maps«.
V novem Google Mapsu je možnosti za shranjevanje zemljevidov na pomnilnik naprave potrebno vključiti ročno.
V novem Google Mapsu je možnosti za shranjevanje zemljevidov na pomnilnik naprave potrebno vključiti ročno.

Podjetje Google je pred kratkim uporabnikom mobilnih naprav Android in iOS ponudil v prenos novo različico mobilne inačice kartografskega sistema Maps. Ta je pisana na kožo tudi slovenskim uporabnikom, saj omogoča navigacijo po Sloveniji in to povsem brezplačno. Kljub temu je mnoge zmotila odsotnost možnosti za shranjevanje zemljevidov na pomnilnik naprave. To funkcijo oziroma možnost je namreč računalniški gigant brez kakršnegakoli pojasnila odstranil.

Na srečo nova inačica kartografskega sistema Maps še vedno ponuja funkcijo oziroma možnost shranjevanja zemljevidov na pomnilnik mobilne naprave Android ali iOS. To možnost omogočimo tako, da najprej prikažemo območje, ki ga želimo shraniti na mobilno napravo ter v naslovno vrstico vpišemo »Okay maps« (brez narekovajev). S pritiskom na gumb za iskanje se bo pričel samodejni prenos zemljevidov na vgrajeni pomnilnik pametnega mobilnega telefona ali tabličnega računalnika Android oziroma iOS.

Čeprav bodo zemljevidi shranjeni na mobilni napravi, jih v okviru kartografskega sistema Google Maps žal ne bo možno uporabljati za glasovno navigacijo. Za ta namen bomo še vedno potrebovali dostop do svetovnega spleta. Google naj bi možnost shranjevanja zemljevidov za Slovenijo ponudil še pred koncem poletja.


Prijavi napako v članku