Tiskalniki in skenerji
29.09.2022 11:22

Deli z drugimi:

Share

Kako lahko optimiziramo skrite stroške tiskanja, kopiranja in skeniranja?

Sodobno poslovanje je usmerjeno v optimizacijo stroškov in doseganje večje učinkovitosti na trgu. Podjetja se navadno najprej lotijo usklajevanja operativnih stroškov.

S celostnim upravljanjem storitev tiskanja (krajše MPS, ang. managed print services) lahko podjetja znižajo stroške in razvijejo visoko učinkovitost pri organiziranju tiskanja, kopiranja in skeniranja.

Znižajte stroške za do 30 %

Upravljane storitve tiskanja ponujajo optimizacijo operativnih stroškov v podjetju. Izboljšujejo potek delovnih procesov, nudijo prihranek časa in sredstev, izboljšujejo produktivnost in stroškovno učinkovitost.

Podjetja lahko z optimizacijo v povprečju znižajo svoje operativne stroške tudi do 30 %.


Optimizacija stroškov tiskanja poteka na naslednjih področjih: nakup in vzdrževanje tiskalnika, nakup kartuš s tonerjem in potrebščin za tiskanje, posodobitve in stroški ohranjanja varnosti tiskalnika, obremenitev IT oddelkov, energetski stroški, ozka grla v delovnih procesih.


V sodobnem času je uporaba storitev upravljanja tiskanja nujna zlasti za mala in srednje velika podjetja. Posebej manjša podjetja imajo v povprečju omejena sredstva za vodenje operativnih stroškov. Namesto da bi zapravljala za nakup in vzdrževanje tiskalnika, lahko svoja sredstva učinkoviteje usmerijo v funkcionalna področja, kot so denimo trženje, prodaja, raziskave in razvoj.

Brez stroškov nakupa in vzdrževanja

Najslabše, kar se lahko zgodi posamezniku ali podjetju, je, da tiskalnik ali multifunkcijska naprava preneha delovati v trenutku, ko jo najbolj potrebujemo. Temu se lahko izgonemo s celovitim upravljanjem tiskanja. Največja prednost storitve so vključena strojna oprema z brezplačnim tiskalnikom, vključena programska oprema, vzdrževanje, popravila in tehnična podpora. Z rešitvijo Optiprint ne boste ostali brez tiskalnika, saj vam zagotavlja tehnično podporo in odziven servis.

Podjetja zato ne potrebujejo visokih začetnih investicij v nakup tiskalnika. Pokrivajo zgolj strošek najema celovite rešitve tiskanja, ki je vsak mesec fiksen. V strošek najema so všteti stroški namestitve tiskalnika, njegovo vzdrževanje, servisiranje in menjave vseh rezervnih delov. Rešitev vključuje neskončno barvno kartušo in tudi vse stroške, ki so zajeti v ponovno polnjenje kartuše. Prednost najema je razvit informacijski sistem, preko katerega se izvajajo posodobitve ter preventivni pregledi tiskalnikov in programske opreme. Večina težav je razrešenih na daljavo.

Storitev Optiprint vključuje neomejeno barvno kartušo, ki je Optiprintova inovacija. Z njo lahko uporabnik natisne do 40.000 barvnih izpisov. Zaposleni lahko neomejeno tiskajo tako barvno kot črno-belo, in sicer po enaki ceni.

Ohranjanje okolja z ekološko rešitvijo

V podjetju dajejo poudarek na premišljeno uporabo virov v celotnem poslovnem procesu. Z razvojem neskončne kartuše so postavili nov standard ekološkega barvnega tiskanja v Sloveniji. Sistem neskončne kartuše deluje tako, da tiskalniku omogoča neprekinjen dotok črnila. Podjetje je za svoje poslovanje prejelo certifikat kakovosti poslovanja ISO 9001 in okoljski certifikat ISO 14001.

Nižji strošek IT upravljanja

Storitev celovitega upravljanja tiskanja razbremeni IT sodelavce, zato jim ni potrebno skrbeti za vzdrževanje tiskalnikov, posodabljanje sistemov in programov. IT sodelavcem v primeru okvar ni treba prevzemati servisnih zadolžitev in skrbeti za naročanje rezervnih delov, saj je vse vključeno.

S posodobljenim pregledom tiskanja, optimalno postavitvijo in zamenjavo slabo delujočih tiskalnikov lahko podjetja z manj ustvarijo veliko več in si zmanjšajo stroške potrošene energije.

Prepričajte se o brezskrbnosti storitve Optiprint in jo brezplačno preizkusite. Oddajte naročilo za neobvezujoč brezplačni preizkus tiskalnika, multifunkcijske naprave ali kopirnega stroja na www.optiprint.si/brezplacni-preizkus. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
najem tiskalnika tiskanje v oblaku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem OPTIPRINT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri OPTIPRINT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem OPTIPRINT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901