Digitalizacija
Poslovne rešitve
14.03.2023 13:00
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako izbrati UPS za svoje potrebe (2. del)

Govorili smo že o tem, kaj je UPS, kaj zmore in kako ga lahko uporabljamo doma, v strežniških računalniških sobah in podatkovnih centrih ter celo v zdravstvenih ustanovah. Ko potrebujete neprekinjeno napajanje, je UPS preprosto najboljša rešitev, ki bo poskrbela, da bodo nanj priključene naprave delovale ali se varno in pravilno ustavile.

Zdaj ko veste več o tem, kaj počne UPS in kako je lahko uporaben za vaš dom, podjetje ali organizacijo, se morda sprašujete, kje ga še lahko uporabite, kateri je pravi model, ki bo ustrezala vašim potrebam?

Kot smo že omenili, UPS naredi veliko več, kot le zagotavlja napajanje v primeru izpada električne energije iz omrežja. Zato je pomembno, da si ogledate različne načine uporabe, da bi izvedeli več o tem, kaj boste dejansko dobili z nakupom posameznega modela.

Maloprodaja ali veleprodaja

Če delate v maloprodaji, pomislite, kako katastrofalen bi lahko bil izpad električne energije za vas in vaše stranke. Ne samo, da bi lahko izgubili pomembne informacije in podatke, ampak preprosto ne bi mogli nadaljevati poslovanja med izpadom. Če imate fizično trgovino, ne želite, da bi stranke čakale z nakupom, dokler težava ni odpravljena.

V maloprodaji ali veleprodaji je glavna naloga UPS, da med izpadom zagotovi normalno delovanje blagajn. S tem zagotavlja, da so izdani računi in da podatki o kreditnih karticah in drugi osebni podatki strank niso ogroženi. UPS lahko zagotovi tudi zasilno razsvetljavo, ki je med izpadom električne energije pogosto nujna, in poskrbi za osvetlitev koristnih napisov, npr. oznake zasilnih izhodov.

Končno lahko UPS pomaga vzdrževati delovanje prezračevalne opreme v teh okoljih in tako zagotoviti varnost vseh.

Robno računalništvo – Edge Computing

Robno računalništvo je zasnovano tako, da za hitrejšo obdelavo približa upravljanje in shranjevanje podatkov izvorni lokaciji. Namesto podatkovnega centra v oblaku uporablja naprave, ki so blizu nastanku podatkov.

UPS lahko pomaga pri aplikacijah za robno računalništvo tako, da omogoči izvajanje procesov med izpadom električne energije. Na primer bencinske črpalke lahko še vedno izvajajo storitev točenja goriva brez pomoči osebja, kjer potrošniki plačajo z uporabo kreditne kartice neposredno na napravi za točenje goriva.

V primerih, ko je napajanje pogosto nestabilno, lahko UPS pomaga zagotoviti tudi dolgotrajno uporabo robnih naprav, tako da ne pride do izgube podatkov.

Oblak

Računalništvo v oblaku je v zadnjih letih postalo vse bolj priljubljeno in za to ima veliko dobrih razlogov! Je zanesljivo, varno in nudi občutek varnosti, če pride do izpada električne energije.

Pozitivno izkušnjo uporabe oblačnih storitev pa lahko z uporabo UPS naprav dvignete še nivo višje:

  • Učinkovito delovanje, ki lahko zmanjša stroške električne energije
  • Zmanjšanje izpadov sistema in nižji stroški lastništva
  • Zmanjšani stroški za najem prostora, saj so naprave majhnih mer
  • Enostavno vzdrževanje
  • Neodvisno napajanje, ki ne bo vplivalo na splošno rezervno napajanje

Infrastruktura

Uporaba UPS v infrastrukturi preprosto pomaga zagotoviti nemoteno vsakodnevno delovanje. Ljudje pogosto jemljemo za samoumevne preproste stvari, kot je elektronsko označevanje. Toda če pride do izrednih razmer ali izpada električne energije, so ti znaki še toliko bolj pomembni, saj posameznike obvestijo, kaj storiti in kako ostati varen.

UPS se lahko uporablja za napajanje elektronskih oznak na cestah, stadionih, reklamnih panojih, v muzejih itd. Na primer ob nevihtah pogosto zmanjka elektrike in vozniki na cesti se morda ne bodo znali ravnati varno in v skladu s prometnimi predpisi. Elektronska signalizacija, ki deluje tudi v primeru nesreč, lahko voznike usmeri na varno.

UPS se lahko uporablja tudi za zagotavljanje normalnega delovanja sistemov javnega prevoza. To vključuje vse od postaj in letališč do metrojev. Tudi v primeru izpada morajo ljudje imeti informacije, saj se življenje ne ustavi. V izrednih razmerah se lahko UPS uporabi tudi za zagotovitev dostave opozorilnih sporočil, ki zagotavljajo varnostna navodila. Torej, čeprav mnogi jemljejo infrastrukturo za samoumevno, ni imuna na nesreče in izpade. Zato je tako pomembno zagotoviti, da med izpadom ne pride do prekinitev.

Industrija

Industrijski sektor je v središču inovacij. Od velikih, težkih strojev do natančne opreme obstaja toliko vidikov te industrije, da jih je nemogoče vse našteti.

Vsem pa lahko UPS koristi na različne načine.

UPS lahko podpira dolgoročno rezervno napajanje, kar je lahko potrebno v nekaterih primerih, ko je osnovno napajanje izklopljeno za daljše časovno obdobje.

Ker morajo številni deli industrijske opreme delovati 24 ur na dan in zagotavljati natančne rezultate, je pomembno, da ni prekinitev. Neprekinjeno napajanje z UPS bo pomagalo zagotoviti, da bodo ti deli opreme še naprej pravilno delovali, tako da v njihovih procesih ne bo prišlo do napak.

Ko gre za industrijske rešitve, obstaja veliko različnih možnosti UPS. Te možnosti lahko znižajo stroške in zagotovijo dosledno delovanje, od katerega je morda odvisno vaše podjetje. Poleg tega vam bo namestitev UPS pomagala prihraniti. Če kdaj pride do izrednega dogodka ali izpada, vam ne bo treba ničesar obnoviti.

Izbira pravega UPS-a za vaše potrebe

Skupina FSP prihaja s Tajvana, tako kot Synology, eden od dveh vodilnih proizvajalcev strežnikov NAS. Zato ne preseneča, da sta podjetji našli skupni jezik in uskladili delovanje naprav, ki uporabnikom zagotavljajo največjo možno zaščito. UPS-naprave Fortron ne le ščitijo Synologyjeve diskovne strežnike pred anomalijami, temveč znajo ob izpadu napajanja napravo varno izklopiti in ob povrnitvi električne energije tudi spet zagnati.

Pomembno je razumeti, kako lahko UPS koristi vašemu podjetju in zadosti specifičnim potrebam po neprekinjenemu napajanju. Zdaj, ko veste, kako ga je mogoče uporabiti in kako lahko zaščitite vaše podatke in naprave, vas vabimo, da pobrskate po naši ponudbi izdelkov.

Če imate kakršnakoli vprašanja ali še vedno potrebujete pomoč pri izbiri pravega UPS-a se obrnite na nas še danes.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
UPS napajalniki Xenon forte UPS naprave Fortron FSP

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več