Računalništvo, telefonija
13.11.2014 14:55

Deli z drugimi:

Share

Kako izbrati ključne besede?

Želite sami vzpostaviti kampanjo za Google Adwords oglaševanje? Naučite se, kako izbrati tiste ključne besede, s katerimi boste dosegli USPEH.
Logo Dominatus d.o.o.
Logo Dominatus d.o.o.

Izbor besed je ključnega pomena za uspešno Google Adwords oglaševanje. Zanimivo, mogoče lahko ravno v tem iščemo razloge za ime ključne besede. J

Kako jih izbrati in na kaj vse morate biti pozorni pri izboru smo vprašali Jureta Adlešiča iz podjetja Dominatus d.o.o., kjer se z Google Adwords oglaševanjem in optimizacijo spletnih strani zelo uspešno ukvarjajo že več kot 5 let. So certificirani strokovnjaki na tem področju in člani Google Partners.

Seveda je takoj izpostavil, da se je za uspešno kampanjo najbolje vedno obrniti na nekoga, ki ima izkušnje in potrebno znanje.

Kljub temu pravi, da se je na začetku tudi večina njihovih strank najprej lotila oglaševanja sama. Tudi ta pristop ni napačen, saj imate tako primerjavo med stroški in učinkom, ki ste ga dosegli sami in jasen vpogled v razliko, dodano vrednostjo, ki jo prinese povezovanje s strokovnjaki.

Da bi pa kar se da uspešno opravili že sami, bi morali upoštevati vsaj naslednje, ko iščete primerne ključne besede za vašo stran:

  1. Postavite se v vlogo kupca in razmislite, kaj bi iskali vi na njegovem mestu. Poskušajte narediti čim bolj širok izbor besed, ki bi utegnile priti v poštev.
  2. Uporabite orodja, s katerimi lahko dobite čim več različnih ključnih besed, ki bi utegnile biti primerne. Svoje ideje skušajte razširiti z lastnimi idejami, Google Keyword Planner orodjem, z Google autocomplete predlogi. Nato postopek ponovite, dokler niso predlogi že preveč »mimo«.
  3. Vsebinska povezanost – preverite, kako zelo so izbrane ključne besede povezane z vsebino na vaši strani. V kolikor beseda z vsebino ni tesno povezana, po vsej verjetnosti ni primerna, prav tako pa bo praviloma dražji tudi klik.
  4. V kolikor imate omejen »budget«, izberite le najbolj ozko usmerjene ključne besede. Običajno so to takšne, ki vsebujejo ime izdelka, storitve in poleg še »cenik«, »cena« … Z večjim vložkom si lahko privoščite tudi bolj širok izbor besed, a strategije za uspeh so drugačne.

Adlešič je tudi izpostavil, da je še bolj kot izbor ključnih besed pomembno, da vzpostavljeno kampanjo neprestano izboljšujete. V Dominatusu ravno zato vsako Adwords kampanjo povežejo z orodjem Ecommerce, s katerim lahko natančno merijo uspešnost oglaševanja, ROI, število doseženih ciljev itd.

Vzpostavite Google Adwords in izbor ključnih besed je torej šele prvi, a prav tako pomemben korak pri Google oglaševanju.

Preberite tudi 5 najbolj pogostih napak pri Adwords oglaševanju – kliknite tukaj.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem DOMINATUS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri DOMINATUS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem DOMINATUS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku