Digitalizacija
Poslovne rešitve
03.06.2024 11:11

Deli z drugimi:

Share

Kako do učinkovitejšega razvoja in proizvodnje fizičnih izdelkov

Podjetja, ki se ukvarjate z razvojem in proizvodnjo fizičnih izdelkov, imate na trgu mnogo priložnosti, a tudi vse več izzivov.
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Kompleksnost izdelkov se povečuje sočasno s krajšanjem časa do prihoda izdelka na trg. Vaši kupci pogosto še po naročilu spreminjajo zahteve, kar zahteva pregledno komunikacijo in prilagodljivost vseh deležnikov. Ker se soočate s fluktuacijo in pomanjkanjem strokovnega kadra na trgu, je pomembno, da so vaši poslovni procesi in podatkovni tokovi čim bolje organizirani in dokumentirani, da lahko nove člane ekipe kar se da hitro uvedete v delo. Povečana kompleksnost izdelkov pomeni večje število različnih komponent, ki morajo biti na voljo za montažo ravno ob pravem času, kar ustvarja potrebo po fleksibilnih nabavnih in skladiščnih procesih. Poslužujete se tudi podizvajalcev, za kar potrebujete učinkovite načine za tehnično komunikacijo. Mnogi odločno stopate po poti digitalizacije, zaradi česar ste soočeni s potrebo po povezovanju različnih specializiranih informacijskih rešitev v dobro delujoč ekosistem. Za doseganje najbolj učinkovitih poslovnih procesov je ključno pregledno sodelovanje vseh deležnikov, od prodaje, razvoja, nabave, skladišča, proizvodnje, montaže, servisa, do računovodstva, financ in managementa. Kratki dobavni roki in maloserijska ter unikatna proizvodnja ne upravičijo večjih investicij v izdelavo fizičnih prototipov, zato iščete načine, kako dobre razvojne usmeritve sprejemati skupaj, argumentirano, učinkovito in po možnosti še pred izdelavo prvega fizičnega izdelka. Dislocirani deležniki in zahtevno vzdrževanje kibernetske varnosti ustvarja nujo po platformah, ki omogočajo razpršeno sodelovanje.

Virtualno in resnično združeno v realnem času

Poslovno vozlišče 3DEXPERIENCE povezuje ljudi, ideje, podatke in rešitve v enotno sodelovalno in interaktivno okolje. V realnem času združuje virtualno in resnično. Omogoča dostop in komunikacijo s katere koli lokacije in naprave ter varno centralno hrambo podatkov v oblaku podjetja Dassault Systemes. Implementacija in vzdrževanje sistema sta izjemno poenostavljena. Razpoložljiv nabor programskih rešitev ter strokovna ekipa za svetovanje in tehnično podporo uporabnikom naslavljajo aktualne izzive podjetij, ki razvijajo in proizvajajo fizične izdelke.

Vloga oz. modul 3DSwymer predstavlja temelj sodelovanja za najširšo možno mrežo deležnikov, ki lahko na sodoben in varen način komunicirajo že v zgodni fazi razvoja izdelka. Pri tem jim je na voljo okolje, ki je razvito z mislijo na tridimenzionalne virtualne dvojčke bodočih fizičnih izdelkov.

Collaborative Industry Innovator omogoča sodelovanje z ekipo konstruktorjev in neposreden vpogled v trenutno stanje procesa razvoja novega izdelka. Vodjem, tudi če sami ne uporabljajo CAD okolja, omogoča nadzor nad delom konstruktorjev in sodelovanje v procesu oblikovalskega odločanja.

Collaborative Designer je konektor za uporabnike večine najbolj razširjenih CAD orodij, da lahko svoje 3D virtualne komponente delijo z ostalimi ali sestavljajo komponente drugih, ne glede na CAD okolje, ki ga uporabljajo povezani konstruktorji. Omogoča neposredno shranjevanje in verzioniranje 3D modelov iz CAD-a v 3DEXPERIENCE razvojno okolje v oblaku.

Product Release Engineer in Project Planner sta modula za interaktivno planiranje, izvedbo in monitoring  razvojnega procesa ter upravljanje vsebine in sprememb projektne dokumentacije od konceptne faze do proizvodnje.

Change Manager je razširitev za napredno upravljanje sprememb, procesov odločanj in digitalnih potrjevanj ter naknadno analizo opravljenih postopkov.

3D Product Architect omogoča ne-CAD uporabnikov sestavljanje, vizualizacijo in raziskovanje 3D virtualnih dvojčkov oz. maket z uporabo komponent iz različnih CAD okolij.

Sveženj modulov Classification Manager, Supply Network Manager, Supplier Item Manager in Enterprise Integration Architect je pika na i predstavljenih programskih rešitev, saj z njim lahko upravljate intelektualno lastnino, konsistenco podatkov, povezujete inženiring in nabavo ter vse te podatke izmenjujete z ERP sistemi v realnem času.

Ste pripravljeni za naslednji korak s 3DEXPERIENCE poslovnimi rešitvami za podporo informatiki, razvoju in proizvodnji? Za nasvet in predstavitev predstavljenih programskih rešitev pokličite na 01 4224 900 ali pišite na info@solidworld.si.

Lepo vabljeni tudi k obisku spletne strani www.solidworld.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Solid World.
Vas zanima več iz te teme?
3D tehnologija


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več