Spletni brskalniki
04.08.2011 10:14

Deli z drugimi:

Share

Kako bo izgledal prenovljeni Firefox?

Vam je všeč prenovljeni izgled spletnega brskalnika Mozilla Firefox?
Vam je všeč prenovljeni izgled spletnega brskalnika Mozilla Firefox?

Julijska raziskava priznane analitske hiše StatCounter je pokazala, da je spletni brskalnik Firefox v dobrem letu dni izgubil kar tri odstotke svetovnega trga. Ker število uporabnikov nekdaj zelo priljubljenega spletnega brskalnika še vedno pada z vrtoglavo hitrostjo, so se pri Mozilli odločili, da bodo Firefox tako funkcionalno kot grafično povsem prenovili. Za to bo poskrbel Mozillin grafični oblikovalec Stephen Horlander. Ta je na spletu že objavil prve slike grafično povsem prenovljenega spletnega brskalnika Firefox.

Iz fotografij, ki so objavljene na spletni strani http://goo.gl/ue26n, je takoj razvidno, da pri grafični obnovi spletnega brskalnika Moziila Firefox ne gre zgolj za lepotne popravke. Tu namreč gre za pomembne spremembe, ki bodo povsem spremenile uporabniško izkušnjo. Prva in najbolj očitna sprememba je vsekakor odstranitev iskalnega okna v korist enotne naslovne vrstice. Ta funkcionalnost je sicer že dalj časa prisotna pri konkurenčnem brskalniku Chrome. Poleg tega je na voljo še možnost, da naslovno vrstico, kamor neposredno vpišemo naslov spletne strani, skrijemo. S tem bomo v Firefoxu pridobili približno 30 dodatnih slikovnih točk v višino za prikaz spletne strani.

Novi grafični vmesnik brskalnika Mozilla Firefox je za nameček še nekoliko bolj zaokrožen. Aktivni zavihki so oglati, kar še dodatno olajšuje prehod med večjim številom spletnih strani. Med novimi funkcionalnostmi najdemo še meni, ki vključuje najbolj uporabljene operacije, kot sta na primer kopiraj in prilepi ter vmesnik za enostavno upravljanje z razširitvami. In to še ni vse. Novi grafični vmesnik brskalnika Mozilla Firefox je povsem pisan na kožo napravam, opremljenim z na dotik občutljivim zaslonom. Mozilla naj bi novi grafični vmesnik vključila že v šesto različico Firefoxa.

Vas zanima več iz te teme?
Mozzilla Firefox brskalnik

Prijavi napako v članku