Računalništvo, telefonija
24.06.2011 13:13
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj se zgodi na internetu v eni minuti?

Internet je že prezasičen z informacijami!
Internet je že prezasičen z informacijami!

Ste se kdaj vprašali, kaj vse gre mimo nas vsako minuto, ko nismo priključeni na svetovni splet? Ne? Bolje, sicer se ne ni bi nikoli izključili z interneta. V pičlih 60 sekundah se namreč na internetu zgodi toliko zanimivih stvari, da jih računalniki, sodobni informacijski sistemi in širokopasovne povezave v svetovni splet komaj še dohajajo.

V pičlih 60 sekundah se na internetu objavi več kot 1.500 spletnih dnevnikov, 98 tisoč novih tweetov in več kot 12 tisoč novih reklamnih oglasov na spletnem portalu Craiglist. Poleg tega spletni deskarji v eni minuti objavijo 20 tisoč novih komentarjev na portalu Tumblr, naložijo več kot 600 novih videoposnetkov v skupnem trajanju več kot 25 ur na portal YouTube in opravijo 695 tisoč posodobitev statusov na Facebooku.

Nič manj dejavni niso uporabniki mobilnih telefonov iPhone, saj v minuti prenesejo na njihove naprave več kot 14 tisoč aplikacij. V 60 sekundah računalničarji registrirajo še 70 novih domen, pošljejo 168 milijonov elektronskih sporočil, objavijo več kot 6.600 novih fotografij na portalu Flicker in opravijo slabih 695 tisoč poizvedovanj na spletnem iskalniku Google. Iz teh podatkov je torej razvidno, da se po internetu ne pretakajo le nezaželena sporočila, ki nam skušajo prodati Viagro in Cialis, ampak bogata paleta uporabnih podatkov in večpredstavnostnih vsebin. Koliko k temu prispevate vi?


Prijavi napako v članku