Strojna oprema
12.04.2021 13:01
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj nam je prinesel novi OneDrive za Windows?

Novi OneDrive za Windows je kot nalašč za upravljanje z večjimi datotekami.
Novi OneDrive za Windows je kot nalašč za upravljanje z večjimi datotekami.

Storitve v oblaku predstavljajo odličen način za shranjevanje dokumentov in varnostnih kopij podatkov. Prav tako je takšen način hrambe zelo priročen, saj ne potrebujete dodatne strojne opreme, kot so na primer zunanji podatkovni nosilci in podobno. Vse, kar potrebujete, sta internetna povezava in registracija na izbrani platformi. Hramba v oblaku je postala zelo priljubljena tudi med domačimi uporabniki, saj razpolagajo z vse več napravami, na katerih imajo ogromno dokumentov.

Pri uporabnikih operacijskega sistema Windows trenutno prevladuje storitev OneDrive. Programska oprema novosti za osebni računalnik je namreč končno dočakala svojo prvo 64-bitno različico. Novost je namenjena uporabnikom operacijskega sistema Windows 10. Njena prednost pred 32-bitno različico pa je v tem, da lahko koristi večjo količino sistemskega pomnilnika. To v praksi pomeni, da lahko lažje upravljamo z večjimi datotekami in večjim številom datotek.

Novi OneDrive za operacijski sistem Windows 10 je na voljo za prenos na spletni povezavi https://aka.ms/onedrive-64-bit-preview. Tu gre za poskusno različico, kar pomeni, da so morda še vedno prisotne programske napake. Končna različica naj bi bila nared konec aprila.


Prijavi napako v članku