Telefoni
21.06.2018 07:45

Deli z drugimi:

Share

Kaj nam bo novega prinesel Xiaomi Mi A2?

Xiaomi Mi A2 bo za malo denarja ponujal veliko!
Xiaomi Mi A2 bo za malo denarja ponujal veliko!

Kitajsko podjetje Xiaomi je eden od največjih proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov na svetu, njegovi izdelki pa so precej cenejši od priznanih imen. To drži tudi za njihov pametni mobilni telefon Mi A1, ki gre v prodajo kot za stavo. Ker se železo kuje dokler je vroče, ne preseneča, da bo podjetje Xiaomi kmalu ponudilo v prodajo naslednika telefona Mi A1. To je posredno razkrila tudi neka švicarska spletna trgovina, saj je začela sprejemati prednaročila za pametni mobilni telefon Xiaomi Mi A2, ki bo javnosti v izbranih državah na voljo od osmega avgusta dalje.

Pametni mobilni telefon Xiaomi Mi A2 bo na voljo v treh različicah. Vstopna različica za preračunanih 250 evrov bo na voljo z 32 gigabajti vgrajenega pomnilnika, različica s 64 gigabajti vgrajenega pomnilnika bo na voljo za preračunanih 285 evrov, medtem ko bo najzmogljivejši model s 128 gigabajti razpoložljivega prostora vrednoten na preračunanih 320 evrov. Za preračunavanje podatkov bo zadolžen procesor Snapdragon 660, pri tem pa mu bo v pomoč sistemski pomnilnik kapacitete štirih gigabajtov (cenejša modela) oziroma šest gigabajtov (najzmogljivejši model).

Za prikazovanje slik bo pametni mobilni telefon Xiaomi Mi A2 imel na voljo zaslon s kar 15,2-centimetrsko oziroma šest palčno diagonalo in ločljivostjo 2.160 × 1.080 slikovnih točk, ta pa se bo razprostiral po precejšnji površini prednje stranice. Za dovolj dolgo avtonomijo delovanja bo poskrbela baterija zmogljivosti 3.010 miliamper ur, na vgrajenem pomnilniku pa bo nameščen mobilni operacijski sistem Android One. Novost bo kljub velikemu zaslonu relativno kompaktna in lahka, saj bo merila le 158,7 x 75,4 x 7,3 milimetrov in tehtala slabih 170 gramov.


Prijavi napako v članku