Računalništvo, telefonija
26.08.2018 10:50

Deli z drugimi:

Share

Kaj lahko pravzaprav pričakujemo od pametnega telefona iPhone SE 2?

Novi iPhone SE naj bi bil precej boljši od zdajšnjega modela!
Novi iPhone SE naj bi bil precej boljši od zdajšnjega modela!

Na spletu se vse bolj govori o novi različici poceni pametnega mobilnega telefona iPhone, ki naj bi ga Apple razkril v prihodnjih nekaj tednih. Tu seveda govorimo o pametnem mobilnem telefonu iPhone SE 2, ki bo nadomestil zdajšnji iPhone SE, ki je na trgu prisoten že dve leti in temelji na obliki iz leta 2012. Ta se sicer danes še vedno zelo dobro prodaja, a povpraševanje po njem počasi a vztrajno upada.

Glede na najnovejše spletne govorice, pametni mobilni telefon Apple iPhone SE 2 ne bo razpolagal s tehnologijo za odklep telefona FaceID in bo ohranil gumb na spodnji strani telefona z bralnikom prstnih odtisov. Novost bo po vsej verjetnosti imela zadnjo stranico ohišja stekleno, kar pomeni, da bo po vsej verjetnosti opremljen z brezžičnim polnjenjem. Poleg tega naj bi imela še 3,5-milimetrski priključek za klasične žične slušalke, kar sicer nekoliko preseneča, saj je podjetje Apple že pred časom napovedalo, da se je temu priključku povsem odpovedalo, saj gre za skoraj 100 let staro tehnologijo, ki ni več primerna za sodobne čase in za napredne tehnološke naprave. Zaslon naprave pa naj bi po diagonali meril okoli 10,7-centimetrov oziroma 4,2-palcev, sama ločljivost pa naj bila visoka.

Novi Apple iPhone SE 2 naj bi za zajem fotografij ponujal digitalni fotoaparat ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, za poganjanje aplikacij pa bo na voljo Applov procesor A10 Fusion. Cena novosti bo zagotovo precej višja v primerjavi z zdajšnjim modelom, a po vsej verjetnosti ne bo presegla 500 evrov za vstopno različico, kar pomeni, da bo polovico cenejši od vrhunskega telefona iPhona X.


Prijavi napako v članku