Računalništvo, telefonija
01.12.2019 07:36
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Je to daleč najboljši procesor AMD za navijanje?

Procesor AMD Ryzen Threadripper 3970X se navija kot za stavo!
Procesor AMD Ryzen Threadripper 3970X se navija kot za stavo!

Podjetje AMD je nedavno na veselje mnogih zahtevnih uporabnikov razkrilo nov procesor družine Ryzen Threadripper, ki so doslej navdušili že marsikaterega zahtevnejšega uporabnika osebnih računalnikov. Tu je šlo za procesor Ryzen Threadripper 3970X, ki za preračunavanje podatkov uporablja kar 32 procesorskih sredic oziroma 64 procesorskih niti. Novost podatke preračunava pri frekvenci 3,7 gigahercev v privzetem in 4,5 gigahercev v pohitrenem načinu delovanja.

Računalniški strokovnjak s psevdonimom TSAIK pa je nedavno dokazal, da je AMD Ryzen Threadripper 3970X po vsej verjetnosti eden najboljših procesorjev za navijanje. S pomočjo hladilnega sistema na osnovi tekočega dušika je namreč računalniškemu mojstru uspelo povečati privzeto frekvenco delovanja iz 3,7 gigahercev na kar vrtoglavih 5,75 gigahercev. To v praksi pomeni, da je procesor deloval pri kar 55 odstotni višji frekvenci od tovarniško privzete.

Izjemen dosežek s procesorjem AMD Ryzen Threadripper 3970X je računalniškemu strokovnjaku s psevdonimom TSAIK uspel tudi s pomočjo izbire ustreznih strojnih komponent. Ta je namreč za svoj podvig uporabil osnovno ploščo MSI Creator TRX40 in 16 gigabajtov sistemskega pomnilnika DDR4 frekvence 2.133 megahercev. Na pogonu Solid State MP600 SSD podjetja Corsair kapacitete dveh terabajtov pa je bila nameščena 64-bitna različica operacijskega sistema Windows 10 Pro.

Več informacij o izjemnem dosežku računalniškega strokovnjaka s psevdonimom TSAIK pa je na voljo na spletni povezavi https://valid.x86.fr/nb7b32.


Prijavi napako v članku