Telefoni
06.02.2020 13:00
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Je Apple patentiral prepogljivi pametni telefon?

Če je verjeti govoricam in namigovanjem različnih novičarskih portalov, bi lahko Apple s proizvodnjo prepogljivih naprav začel že prihodnje leto.
Je Apple patentiral prepogljivi pametni telefon?
Je Apple patentiral prepogljivi pametni telefon?

Bitki v segmentu pametnih telefonov bi se lahko za Samsungom (Galaxy Z Flip) in Motorolo (Razr) kmalu pridružil tudi Apple. Pri patentu, ki so ga pred časom vložili na patentni urad, lahko vidimo dele načrtov, ki nakazujejo na prepogljivo tehnologijo.

Na shemah dokumenta z naslovom “Elektronske naprave s fleksibilnimi zasloni in spoji“ je jasno viden prepogljivi zaslon. Izvleček o patentu opisuje fleksibilen zaslon, ki ga je mogoče zgibati (odpirati in zapirati) s pomočjo posebnega mehanizma, med zložljivimi deli pa je dovolj prostora, ki mogoča takšno premikanje.

Kljub obstoju patenta ni jasno, ali se bodo proizvodnje takšne ali podobne naprave zares lotili. Proizvajalec iPhonov je sicer podoben patent o prepogljivem telefonu školjkaste oblike vložil že lanskega februarja.

Navdušenci celo že iščejo ime za novo napravo in se sprašujejo, ali mu bodo pri Appleu nadeli naziv iFold. Dejstvo je, da bomo morali za takšne špekulacije še malce počakati.


Prijavi napako v članku