Računalništvo, telefonija
10.01.2020 09:01

Deli z drugimi:

Share

Japonski navidezni prijatelj odslej tudi za zahodni svet

Samski moški in ženske na zahodu bodo lahko kmalu uživali v družbi navideznega prijatelja.
Samski moški in ženske na zahodu bodo lahko kmalu uživali v družbi navideznega prijatelja.

Pred nekaj leti je japonsko podjetje Gatebox pripravilo prvo hologramske žensko, katero so poimenovali Azuma Hikari, ta pa je takoj navdušila številne Japonce. Tu dejansko gre za miniaturno napravo, ki je opremljena z visokokakovostnim projektorjem, slika ženske pa se izrisuje na prozornem zaslonu. Uporabnik vidi izrisan objekt na način, kot ba bi tridimenzionalna oseba lebdela v zraku. Novost je v primerjavi z dosedanjimi rešitvami precej bolj dovršena, saj poskuša razumeti sogovornika, lahko govori ter se celo povezuje v omrežja in upravlja z napravami, ki so del pametnega doma.

Namen navidezne ženske je, da bo svojega “moškega” vsako jutro zbujala, ga opozarjala na stvari, ki jih ne sme pozabiti (na primer dežnika ali malice) in mu čez dan na telefon pošiljala kratka sporočila. Poleg tega pa bo služila tudi kot osebna vremenarka in poročevalka novic. Kot vse kaže pa bomo podobnega asistenta kmalu dobili tudi mi, saj je izdelavo podobne »naprave« nedavno napovedalo podjetje Keyshare Innovation Group, pri čemer bosta tu namesto animiranega lika uporabljena lik običajnega moškega in ženske, pri čemer bo moški oblečen v športno, ženska pa v klasično upravo

Trenutno žal še ni podatkov o tem, kdaj bo novost nared za množino prodajo. Dejstvo pa je, da naprava ne bo ravno poceni. Za nakup navideznega prijatelja podjetja Gatebox je namreč na japonskem treba odšteti okoli preračunanih 2.700 evrov.


Prijavi napako v članku