Računalništvo, telefonija
13.03.2013 17:30

Deli z drugimi:

Share

Izšla je nova številka International Journal of Cyber Criminology

Proti spletnim kriminalcem se ne borijo le organi pregona, temveč tudi strokovnjaki s svojimi objavami.
Proti spletnim kriminalcem se ne borijo le organi pregona, temveč tudi strokovnjaki s svojimi objavami.

Kibernetski kriminal je danes najhitreje se razvijajoča oblika kriminala. Nove pojavne oblike kaznivih dejanj, novi načini storitev in iznajdljivost storilec so le nekateri izmed faktorjev, ki vplivajo na stalen napredek te oblike kriminala in povzočajo težave organom pregona, ki za kriminalci pogosto zaostajajo korak ali dva.

Toliko bolj pomembno je zato, da se vsi, ki se ukvarjajo s kibernetskim kriminalom seznanijo z novimi dognanji, ki jih predstavljajo strokovnjaki. Izredno priznana revija s tega področja je International Journal of Cyber Criminology, ki izhaja dvakrat letno in vsebuje izredno kvalitetne objave strokovnjakov za kibernetski kriminal s celega sveta.

Temeljna prednost revije je vsekakor to, da je prosto dostopna (open access), kar pomeni, da so njene vsebine vsem dostopne brezplačno. To je bilo mogoče le zaradi finančne podpore države, ki jo revija prejema in s katero se financira uredniški odbor in nadzor nad kvaliteto objav.

Če vas torej področje zanima ali se s tem strokovno ukvarjate, je to perfektna priložnost, da se vsake pol leta seznanite z nekaterimi najboljšimi strokovnimi in znanstvenimi vsebinami s tega področja. V zadnji številki ima objavo tudi slovenski strokovnjak za to področje Miha Šepec – čestitamo!


Prijavi napako v članku