Avtomoto
13.02.2024 10:00
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izjemen uspeh Bartoga s pomembnim razvojem ponudbe avtomobilskih delov

V zadnjih treh letih na področju avtomobilskih delov beležili 56,5-odstotno rast.

V letu 2023 je podjetje Bartog – vodilni slovenski prodajalec in distributer orodij za vzdrževanje avtomobilskih delov, opreme in servisa, ki deluje v okviru skupine Tokić, doseglo izjemne poslovne rezultate, ki odražajo njihovo trdno pozicijo v industriji avtomobilskih delov in gumarstva. Z izredno rastjo prodaje ter nenehnim širjenjem in izboljševanjem storitev je Bartog na slovenskem trgu rezervnih avtomobilskih delov ostal v ospredju. Podjetje je tudi uspešno integriralo mrežo poslovalnic v skupino Tokić, kar je prineslo najvišjo raven logističnih storitev v Evropi, s poudarkom na hitrosti in natančnosti dostave.

Nova kakovost storitev se kaže že v razširitvi in prenovi njihove poslovne mreže. V letu 2023 so odprli tri nove poslovalnice in prenovili šest obstoječih od skupno 36 v Sloveniji, kar je le del njihovega strateškega načrta za naš trg. Poleg tega se je razvoj poslovanja Bartoga nadaljeval z razširitvijo asortimana na več kot 300 blagovnih znamk in 300 tisoč različnih artiklov, vključno z uvedbo ekonomskega programa in izobraževalnega centra TEC.

TEC je postal ključen del Bartogovega poslovanja, saj nudi verificiran seminar po evropskih standardih, ki usposablja mehanike za varno popravilo električnih in hibridnih vozil. S tem Bartog dokazuje svojo zavezanost k trajnostnemu razvoju in kakovostnim storitvam v avtomobilski industriji.

Poleg tega je vstop Bartoga v skupino Tokić, ki je delila znanje s področja avtomobilskih delov, pripomogel k pomembnemu tržnemu preboju na slovenskem trgu, medtem ko skupina Tokić uporablja Bartogovo znanje in izkušnje s področja prodaje pnevmatik in dosega prav tako pomemben tržni preboj na hrvaškem trgu.

Tokić Grupa je v poslovanje Bartoga vpeljala tudi napredne tehnologije, ki so jih razvili sami, vključno z več kot 270 robotsko avtomatiziranimi procesi (RPA) in uporabo umetne inteligence pri upravljanju zalog. To letu pa ponosno vstopajo tudi k sodelovanju na projektu Mladi mehanik Slovenije, kjer bodo med dijaki drugih in tretjih letnikov srednješolskega izobraževalnega programa avtoserviser izbrali najboljšega. Dijaki bodo reševali vprašanja s posameznih področij avtoservisne dejavnosti ter opravljali praktične naloge na simulatorjih in vozilih.  S tem se spodbuja interes za izobraževanje in opravljanje poklicev v avtoservisni dejavnosti, kjer primanjkuje kadra in krepi zanimanje za tehnično kulturo.

Ustanovitelj in lastnik Tokić Grupe Ilija Tokić  pravi:

“Bartog je naša največja in rekel bi tudi najljubša naložba. Je krona vsega, kar smo na Tokiću ustvarili v zadnjih 30 letih. Način, kako se avtomobilski deli iz Hrvaške dopolnjujejo s pnevmatikami iz Slovenije ter način, kako Tokić in Bartog izmenjujeta znanje, skupaj ustvarjata uspešno sinergijo, ki nas navdihuje za nove korake.”

Na Bartogu verjamejo, da so stremenje k inovacijam ter močna sinergija znotraj skupine Tokić ključni za pot k nadaljnjemu uspehu in konsistentnem razvoju inovacij.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Sara Švegl.


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več