Računalništvo, telefonija
26.07.2019 11:52
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Iskratelov mesh Wi-Fi za nemoteno pokrivanje objektov z gigabitno povezljivostjo

Iskratel z domačim prehodom GPON Innbox G78 omogoča za do 30 % boljše delovanje omrežij Wi-Fi, z rešeitvijo mesh Wi-Fi pa operaterjem omogoča nemoteno pokrivanje celotnih objektov z gigabitno povezljivostjo.
Z novo rešitvijo mesh Wi-Fi, ki deluje na način 'priključi in uporabljaj', je mogoče preprosto in hitro namestiti nove dostopovne točke in zagotoviti enako pokritost z manjšim številom dostopovnih točk.
Z novo rešitvijo mesh Wi-Fi, ki deluje na način 'priključi in uporabljaj', je mogoče preprosto in hitro namestiti nove dostopovne točke in zagotoviti enako pokritost z manjšim številom dostopovnih točk.

S tehnologijo večuporabniškega MIMO (MU-MIMO), ki omogoča izboljšano uporabniško izkušnjo, podpira domači prehod GPON Innbox integracijo mesh Wi-Fi in upravljanje oddaljenih dostopovnih točk, kar izboljša pokritost z omrežjem Wi-Fi in njegovo delovanje.

Poleg nove rešitve mesh Wi-Fi je Iskratel najavil tudi novo rešitev, ki omogoča strojno podporo za tehnologijo Easy Mesh združenja Wi-Fi Alliance. Rešitev dodatno naslavlja slabosti domače širokopasovne povezljivosti ter vključuje centralizirani upravljalski sistem TR-069 v oblaku, ki omogoča operaterjem oddaljeni nadzor in konfiguracijo opreme CPE.

Z novo rešitvijo mesh Wi-Fi, ki deluje na način ‘priključi in uporabljaj’, je mogoče preprosto in hitro namestiti nove dostopovne točke in zagotoviti enako pokritost z manjšim številom dostopovnih točk.

Poleg samodejne namestitve omogoča upravljanje, omogočanje storitev in diagnostiko, vse to pa je mogoče integrirati v domače prehode GPON in sistem TR-069 za avtomatsko konfiguriranje. Tako je mogoče optimizirati delovanje omrežja, zmanjšati operativne stroške in ves čas spremljati stanje opreme, težave z omrežjem pa lahko odpravimo še pred strankino pritožbo. Poleg tega lahko končni uporabniki delovanje svojega omrežja Wi-Fi spremljajo prek mobilne aplikacije.

»Brezžično omrežje na domovih uporabnikov bo za operaterje vedno pomembnejše, saj končni uporabniki doma vse pogosteje uporabljajo vse več tovrstnih storitev in hkrati ne sprejemajo izpadov ali zastojev v omrežni povezavi. Z našima rešitvama bodo operaterji laže izpolnili ta pričakovanja, poenostavili upravljanje omrežja in zmanjšali operativne stroške,« povedal Mitja Golja, vodja rešitev za širokopasovna omrežja pri Iskratelu.

Iskratel In-house Wi-Fi 2019

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ISKRATEL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ISKRATEL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Iskratel_logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ISKRATEL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku