Življenjski slog
02.07.2021 11:19
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

iRobot ekipa za boj proti nesnagi

Čiščenje, sesanje in pomivanje so eno najbolj osovraženih gospodinjskih opravil. So naporna, enolična in dolgočasna.
Podjetje iRobot skriva kar nekaj asov v rokavu, med njimi tudi tehnologijo Imprint® Link, ki združi moč sesalnika Roomba® i3 in robotskega pomivalca tal Braava jet® m6.
Podjetje iRobot skriva kar nekaj asov v rokavu, med njimi tudi tehnologijo Imprint® Link, ki združi moč sesalnika Roomba® i3 in robotskega pomivalca tal Braava jet® m6.

Za mnoge je nakup robotskega sesalca priročen način za čiščenje doma. Robotski sesalniki so majhne naprave, običajno v obliki diska, ki vam pomagajo očistiti dom. Na voljo so v skoraj vseh možnih cenovnih razredih, cene pa se z razvojem tehnologije znižujejo. Ne samo, da so zaradi tega bolj dostopni za povprečnega potrošnika, zdaj jih lahko uporabljate skupaj z drugimi vrstami robotskih pomočnikov, kot na primer robotski pomivalci tal. Tako namesto vas za čistočo v domu skrbi flotilja robotov, ki med seboj komunicirajo.

Kako se odločiti, kateri robotski sesalnik je najbolj primeren za vaše prostore? Robotski sesalnik mora poosebljati prednosti robotizacije, torej potrošniku olajšati opravila, za katere je zasnovan. Značilnosti dobrega robotskega pomočnika so:

  • Ne potrebuje človeških vložkov za delovanje in vam prihrani ogromno časa za bolj pomembne naloge.
  • Skrbi za čist dom in bolj zdravo telo. Morebitni prah, madeži in druge umazanije lahko škodujejo vašemu zdravju. Robotski sesalnik zmanjšuje možnost izpostavljenosti nezdravim delcem, poleg tega olajša življenje posameznikom s težavami s sklepi ali gibljivostjo.
  • Čiščenja se loti pametno in sistematično, kar mu omogoči umetna inteligenca. Ta mora biti dovolj napredna, da je sposobna zaznati različne površine in prilagoditi čiščenje.
  • Pametni senzorji olajšajo krmiljenje med pohištvom in omogočajo ustvarjanje zemljevidov in prepovedanih območjih.
  • Možnost upravljanja preko zvočnih ukazov ali mobilne aplikacije

Mogoče se vam na prvi pogled zdi, da je to misija nemogoče in takšnega robotskega pomočnika ne boste našli, a so inovatorji pri podjetju iRobot pripravili nadvse zanimive robote, ki so zmožni prevzeti vajeti v vašem domu.

Roomba i3 in i3+ za čist in urejen dom

iRobot ima več kot 30 let strokovnega znanja in inovacij v robotiki z več kot 30 milijoni robotov za dom prodanih po vsem svetu. Kredibilnosti in znanja jim zagotovo ne manjka. Jim je uspelo ves ta uspeh pretvoriti v robotskega pomočnika, ki bo zadovoljil vse naštete kriterije? Presodite sami.

Robotski sesalnik Roomba® i3 pod pokrovom skriva dve dolgi večpovršinski krtači, ki delujeta vzajemno, in eno krtačo za pometanje robov. Ima štiri senzorje, ki preprečujejo, da bi padel po stopnicah, in talni senzor za sledenje, ki mu omogoči inteligentno navigacijo in čiščenje v ravnih linijah.

roomba-i3158-1

V posodici za umazanijo boste opazili visoko učinkovit filter, za katerega pri iRobot pravijo, da zajame kar 99 % cvetnega prahu, plesni, pršic in alergenov. Če med čiščenjem zazna posebej umazano območje, se aktivira funkcija Dirt Detect, kar pomeni, da robot naredi več prehodov in odstrani tudi najbolj trdovratno umazanijo. Navdušuje tudi umetna inteligenca iRobot Genius Home Intelligence, ki Roombi omogoči učenje vaših navad čiščenja, ustvarjanje prilagojenih urnikov in združljivost z digitalnimi asistenti Google Assistant in Alexa. Ko se bo bližala sezona cvetnega prahu in odpadanja dlak hišnih ljubljenčkov, vam bo robot predlagal dodatno čiščenje.

Pa povzemimo, katere kriterije izpolnjuje Roomba® i3. Zagotovo je pameten gospodinjski pripomoček, ki z naprednimi krtačami in senzorji skrbi za čistočo v domu. Ne potrebuje vaših napotkov, saj ga vodi umetna inteligenca. Čiščenja se loti inteligentno, predvsem po zaslugi pametne tehnologije in naprednih senzorjev.

Pri iRobot pa imajo še nekaj asov v rokavu, in sicer napredno različico Roomba® i3+, ki se lahko pohvali z bazo za avtomatsko odstranjevanje umazanije Clean Base ter tehnologijo Imprint® Link, ki združi moč sesalnika Roomba® i3 in robotskega pomivalca tal Braava jet® m6.

roomba-i3158-braava-jet-m6-1

Sanjska ekipa za čiščenje

Robotski pomivalec tal Braava z natančnim razpršilnikom Jet odstrani vso umazanijo in lepljive madeže brez pršenja po občutljivem pohištvu, preprogah ali stenah. Braava se hitro uči in samodejno zazna, kaj želite, da stori. Če boste pritrdili mokro krpo, bo začel z mokrim čiščenjem. Ko zazna suho krpo začne pometati. Z novo tehnologijo krp iz mikrovlaken, ki delujejo na osnovi elektrostatične sile, se boste za vedno znebili umazanije.

Navigacija vSLAM® usmerja Braavo m6 po vaših prostorih. Ta si ob vsakem čiščenju zapomni tloris prostorov in oblikuje pametne mape, ki mu omogočajo učinkovito čiščenje v urejenih linijah.

Več o iRobot pametnih robotskih pomočnikih na njihovi spletni strani irobot.si.

Vas zanima več iz te teme?
iRobot sesalniki Roomba

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem iRobot Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri iRobot Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem iRobot Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več