Programska oprema
25.11.2006 10:27

Deli z drugimi:

Share

Iprom z novimi rešitvami za oglaševanje v video vsebinah

Iprom nadgrajuje programsko opremo Iprom AD Server za serviranje in nadzor video oglasov na področju video vsebin na spletu. Podjetje želi tržnikom in spletnim založnikom približati izvedbo oglaševalskih akcij s pretočnimi video oglasi v video vsebinah na raven drugih spletnih oglasnih formatov ter jim omogočiti natančno merjenje uspešnosti tovrstnih oglaševalskih akcij. Rešitev je v testni fazi, na trgu pa bo dostopna predvidoma v prvi polovici leta 2007.

“Doseganje gledalcev videa na spletu in optimizacija video oglaševalskih akcij na različnih večpredstavnih platformah bosta postala za oglaševalce na spletu v prihodnosti ključnega pomena,” je povedal Simon Cetin, direktor Iproma. “Medtem, ko video vsebine spreminjajo spletno okolje, oglaševalci in spletni založniki iščejo tehnološke rešitve, ki bi podprle oglaševanje z digitalnimi video vsebinami. Iprom se bo v prihodnosti intenzivno posvečal razvoju najsodobnejših in najbolj učinkovitih orodij za izvedbo oglaševalskih akcij z video oglasi, svoje rešitve pa razvija v tesnem sodelovanju s spletnimi založniki, agencijami in tržniki.”

Ipromov AD Server poleg naprednega serviranja oglasnega gradiva tržnikom ponuja integriran prikaz poteka spletnih oglaševalskih akcij, razpoložljivih zmogljivosti spletnih medijev ter standardizirano merjenje in poročanje. Programska rešitev trenutno omogoča serviranje in sledenje klasičnih “in banner” in naprednih “out off banner” oziroma lebdečih oglasov vključno s klasičnimi pretočnimi video oglasi. Z nadgrajeno programsko opremo pa bodo v Ipromu ponujali tudi serviranje in sledenje oglasov In-Stream Video v video vsebinah.

Video oglasi na spletu v nasprotju s klasičnimi televizijskimi oglasi ponujajo višjo raven merjenja učinkovitosti in možnost natančnejšega ciljanja. In-Stream Video je video izsek, umeščen na začetek ali sredino predvajanega videa, ki si ga je mogoče ogledati s pomočjo video predvajalnika. Namenjen je naročnikom spletnega oglaševanja, ki želijo doseči uporabnike video vsebin na zahtevo, težje dosegljivih prek klasične televizije. Ipromov In-Stream Video bo omogočal natančno merjenje prikazov video oglasa, neposredne odzivnosti na spremljajoče oglase in dosega oglaševalske akcije ter oceno donosnosti naložbe. Vključeval bo upravljanje s frekvenco prikazovanja video oglasa in ciljanje po vseh do sedaj uveljavljenih parametrih za ciljanje, vključno z vedenjskim ciljanjem.


Prijavi napako v članku