Strojna oprema
28.05.2006 00:28

Deli z drugimi:

Share

IP telefoni gredo odlično v promet


IP telefonija bo prej ali slej nadomestila klasično – tudi pri nas.

Podjetje Cisco Systems je napovedalo prodajo osem milijontega Cisco Unified IP telefona Deutsche Bank, vodilni svetovni banki. Ta mejnik prikazuje nadaljnji sprejem tehnologije Cisco Unified Communications in vodilnega položaja podjetja Cisco v globalnem trgu IP komunikacij za velika podjetja.

“S tem ko se trg za IP komunikacije širi, podjetja po vsem svetu spoznavajo vrednost, ki jo lahko sistem poenotenih komunikacij iz podjetja Cisco prinese njihovi organizaciji,” je povedal Barry O’Sullivan, podpredsednik in generalni direktor IP Communications Business pri podjetju. “Deutsche Bank, dolgoletni partner podjetja Cisco, širi svoje komunikacijske zmogljivosti z vpeljavo IP govornih storitev, ki temeljijo na Cisco Unified Call Manager 5.0 in Unified IP telefonih.”

Deutsche Bank je izbrala podjetje Cisco Systems v skladu s strateško oceno svojih zahtev po telefoniji. Najprej bo Deutsche Bank vpeljala skoraj tisoč Cisco 7961 in 7911 Unified IP telefonov po podružnicah v ZDA, z možnostjo širitve govornih storitev po vseh ameriških poslovalnicah. Kot del te nadgradnje Deutsche Bank vpeljuje tudi programsko opremo Cisco Unified CallManager in sistem za govorno sporočanje Cisco Unity, na IP zgrajeno rešitev, ki združuje klasično funkcionalnost glasovne pošte s spletnim brskalnikom, kar uporabnikom omogoča dostop do in upravljanje govornih sporočil preko telefona ali računalnika.

“Z novimi storitvami poenotenih komunikacij bo Deutsche Bank lahko samodejno integriral govorno, video in podatkovno sodelovanje v enem sistemu,” je povedal Reiner Bayard, izvršni direktor in vodja omrežij pri Deutsche Bank. “Preprosto bomo lahko nadgrajevali omrežje in storitve tekom časa ter povečali storilnost skozi nove mobilne storitve kot so programski telefoni in lastnosti Extension Mobility.”

S Cisco Extension Mobility, vgrajeno lastnostjo programske opreme Cisco Unified CallManager, se lahko uslužbenci Deutsche Bank prijavijo v katerikoli Cisco IP telefon, si ga prilagodijo s svojo telefonsko številko, nastavitvami in direktoriji. Tako se lahko na primer, vodstveni delavci, ki pridejo na sestanek v drugo podružnico Deutsche Bank, prijavijo v Cisco 7961 Unified IP telefon v konferenčni sobi in uporabljajo svoj prilagojen gumb za sporočila za vpogled v sporočila iz sistema za glasovno pošto Cisco Unity, točno tako kot če bi bili v svoji pisarni. To zaposlenim omogoča hitrejše odzive na nujne zadeve.


Prijavi napako v članku