Računalništvo, telefonija
19.08.2019 07:00

Deli z drugimi:

Share

Inženirji informatike izbirajo med številnimi dobro plačanimi zaposlitvami

Naš vsakdan se na vseh področjih, tako javno kot zasebno, vse bolj digitalizira. Duh sodobnega časa živi svojo vzporedno resničnost v digitalnem svetu, ki zavzema v življenju skupnosti vse bolj pomembno vlogo. In prav zato je učinkovita računalniška podpora s strani strokovno usposobljenih informatikov danes nenadomestljiva. Trg dela beleži primanjkljaj strokovnega kadra s področja informacijskih tehnologij, zaradi česar lahko inženirji informatike izbirajo med široko ponudbo privlačnih in dobro plačanih zaposlitev ter soodločajo glede pogojev dela. Priložnosti se za inženirje informatike ne ponujajo le na domačih trgih, temveč tudi v tujini. Višješolski strokovni študij Informatike študentom vseh generacij omogoča, da v zgolj dveh letih pridobijo visoko kakovostno, na praktičnem znanju utemeljeno strokovno izobrazbo.
Inženirji informatike izbirajo med številnimi dobro plačanimi zaposlitvami
Inženirji informatike izbirajo med številnimi dobro plačanimi zaposlitvami

Sodobna informacijska družba potrebuje ustrezno usposobljene in prilagodljive informatike z znanjem razvoja, upravljanja in vzdrževanja računalniške opreme in informacijskih sistemov. Višješolski študijski program Informatika je namenjen vsem, ki želijo pridobiti kakovostno znanje, ki je na novem delovnem mestu ob reševanju konkretnih izzivov podjetja široko uporabno. V samo dveh letih lahko študentje nadgradijo svojo izobrazbo in kot inženirji informatike učinkovito povečajo svojo vrednost na trgu dela.

ŠTUDIJ INFORMATIKE

Inženir informatike je strokovnjak na področju informacijsko-komunikacijske tehnologije. Zaradi stalnega razvoja nenehno posodablja svoje znanje ter se pri svojem delu avtonomno ukvarja z raziskovanjem problema, predvideva možne rešitve, jih predlaga ter implementira.

Katere kompetence odlikujejo diplomanta?

Inženir informatike uspešno strokovno komunicira tako v domačem kot v mednarodnem okolju. Sposoben je evidentirati problem in ga analizirati ter predvidevati operativne rešitve v procesih organizacije, obvlada standardne metode, postopke in procese v tehnoloških procesih. Med študijem pridobi kompetence vodenja in reševanja konkretnih delovnih problemov na področju procesov z uporabo standardnih strokovnih metod in postopkov ter kompetence povezovanja znanja z različnih področij pri uporabi in razvoju novih aplikacij.

Inženir informatike:

  • namešča, vzdržuje in servisira informacijsko-komunikacijsko opremo,
  • načrtuje in izgrajuje omrežja,
  • namešča in administrira strežnike,
  • načrtuje, izdeluje in administrira zbirke podatkov,
  • načrtuje, razvija in uvaja celovite programske rešitve,
  • izdeluje pasivna in aktivna spletišča,
  • uvaja novosti s področja informacijsko-komunikacijske tehnologije v poslovne sisteme,
  • dokumentira informacijsko-komunikacijsko tehnologijo,
  • izobražuje uporabnike o področju IKT,
  • svetuje in nudi tehnično podporo uporabnikom pri uporabi informacijsko-komunikacijske tehnologije.

NA ŠTUDIJ V MARIBOR ALI SAVINJSKO REGIJO

Študijski program Informatika ponujajo:

Ostale višje strokovne šole, ki v različnih krajih po vsej Sloveniji ponujajo študijski program Informatika, poiščite TUKAJ.

ZAKAJ ŠTUDIRATI NA VIŠJI STROKOVNI ŠOLI?

Temeljna prednost višješolskega strokovnega izobraževanja je praktično izobraževanje v podjetjih, kjer je omogočenih 800 ur neposrednega stika z delodajalci in vrhunskimi mentorji (40 % študijskega programa). Sodoben in prilagodljiv študij zagotavlja visoko konkurenčnost, možnost prekvalifikacij in napredovanja ter dragocene mednarodne izkušnje. Vodilo višješolskega strokovnega izobraževanja v Sloveniji je že več kot 20 let kakovost izobraževanja, kar potrjujejo diplomanti s svojimi uspehi tako doma kot na tujih trgih.

Študijski programi so modularno zasnovani in kreditno ovrednoteni s 120 kreditnimi točkami po ECTS, kar zagotavlja prehodnost med moduli in po končanem študiju uveljavljanje pridobljenih kreditnih točk v nadaljnjem izobraževanju.

Več o študiju Informatike na višji strokovni šoli izveste na spletišču:

Višješolska prijavna služba od 26. do 30. avgusta 2019 sprejema prijave na razpis za vpis v 2. prijavnem roku.

E-obrazec je dostopen na https://vss-ce.com/VPSPrijavnica/

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SKUPNOST VSŠ
Za več informacij so vam na voljo pri SKUPNOST VSŠ
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SKUPNOST VSŠ? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več
Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več