Računalništvo, telefonija
15.07.2008 08:04
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Intel Capital širi vlaganja v zelene tehnologije

Intel Capital, globalna investicijska organizacija podjetja Intel, je v okviru svojih vlaganj v zelene tehnologije vložila 24 milijonov evrov v podjetje Sulfurcell, vodilnega nemškega razvijalca in proizvajalca solarnih modulov za proizvodnjo električne energije. Sulfurcell bo nova sredstva uporabil za povečanje proizvodnje v novi tovarni v Berlinu.

Intel Capital je vodil 85 milijonov evrov vreden investicijski krog, v katerem so ob obstoječih vlagateljih sodelovali še evropski vlagatelji v zelene tehnologije, kot so Climate Change Capital Private Equity, AIG, Demeter Partners , Zouk Ventures in BankInvest.

Solarni moduli pretvarjajo sončno svetlobo v električno energijo. Sulfurcell izdeluje module z uporabo tankega sloja iz bakra, indija, žvepla in selenida (CIS/CIGSe). Njegove module odlikuje visok izkoristek tudi pri visokih temperaturah ali pri delni zasenčenosti, nevsiljiva in homogena zunanja podoba pa dosega najvišje estetske zahteve. Preizkusna proizvodna linija podjetja je potrdila možnost, da v prihodnosti zagotovi serijsko proizvodnjo. Sulfurcell je trenutno med tremi najpomembnejšimi svetovnimi proizvajalci solarnih modulov CIS/CIGSe. Zaposluje približno 120 ljudi.


Prijavi napako v članku