Telefoni
06.01.2014 09:16
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Inovativni mobilnik Jolla zasenčil iPhone 5S!

Po številu prodanih enot pametni mobilni telefon Jolla trenutno na Finskem zaseda peto mesto, medtem ko je Applov mobilnik iPhone 5S šele na šestem mestu. Uporabnike storitev mobilne telefonije je pri novincu prepričala kakovost izdelave, preprostost uporabe in zmogljiva strojna oprema.
Mobilni operacijski sistem Sailfish OS je vsestransko uporaben in izjemno všečen na pogled!
Mobilni operacijski sistem Sailfish OS je vsestransko uporaben in izjemno všečen na pogled!

Konec lanskega novembra je finsko »start-up« podjetje Jolla Mobile pričelo s prodajo prvega pametnega mobilnega telefona s prednamešlenim inovativnim mobilnim operacijskim sistemom Sailfish OS. Čeprav so novincu mnogi »poznavalci« napovedovali črno prihodnost, finski uporabniki storitev mobilne telefonije povprašujejo po novosti kot za stavo. Nedavna statistika prodaje mobilnikov, ki jo je pripravil finski telekomunikacijski gigant DNA je namreč pokazala, da je po številu prodanih enot pametni mobilni telefon Jolla na petem mestu, medtem ko Applov novi mobilnik iPhone 5S zaseda šele šesto, iPhone 5C pa osmo mesto.

Finske uporabnike storitev mobilne telefonije je pri mobilniku Jolla prepričala kakovost izdelave, preprostost uporabe in strojna oprema, ki je dovolj zmogljiva tako za delo kot preživljanje prostega časa. Slednja namreč obsega 4,5-palčni (11,4-centimetrski) zaslon ločljivosti 540 x 960 slikovnih točk, dvojedrni procesor Qualcomm Snapdragon 400 frekvence 1,4 gigahercev in gigabajt sistemskega pomnilnika. Za shranjevanje podatkov je na voljo 16 gigabajtov prostora, razširljivega z uporabo pomnilniške kartice microSD, medtem ko je za hitro povezovanje v mobilna omrežja na voljo povezava 4G/LTE. Zajem kakovostnih fotografij omogoča digitalni fotoaparat ločljivosti 8 milijonov točk z bliskavico LED.

Pri tem velja še omeniti, da lahko pametni mobilni telefon Jolla Phone preko svetovnega spleta naročimo tudi v Slovenijo. Naročilo lahko oddamo s klikom na spletno povezavo http://bit.ly/Jo-lla, zanj pa bomo morali skupno odšteti 414 evrov.


Prijavi napako v članku