Računalništvo, telefonija
03.09.2017 12:54

Deli z drugimi:

Share

Igričarski Shuttle X1 vas bo pustil brez besed!

S kompaktnim osebnim računalnikom Shuttle X1 bomo zlahka poganjali tudi najzahtevnejše igre!
S kompaktnim osebnim računalnikom Shuttle X1 bomo zlahka poganjali tudi najzahtevnejše igre!

Podjetje Shuttle je nedavno pripravilo nadvse kompakten in zanimiv računalniški sistem, ki je dovolj zmogljiv, da lahko brez težav poganjamo tudi najzahtevnejše igre. Kompaktni osebni računalnik Shuttle X1 namreč temelji tako na osnovi Intelovih procesorjev družine Kaby Lake kot zmogljive grafične kartice Nvidia GeForce GTX 1060. Kupcem so na voljo trije modeli novosti in sicer Shuttle X1 i5, Shuttle X1 i5 PRO in Shuttle X1 i7, za katere je na ameriške trgu treba odšteti od preračunanih 1.230 evrov pa vse do preračunanih 1.440 evrov (brez davka na dodano vrednost).

Osnovni model s prodajno oznako Shuttle X1 i5 je opremljen z Intelovim procesorjem Core i5-7300HQ, osmimi gigabajti sistemskega pomenilnika DDR4 in pogonom Solid State s 128 gigabajti prostora. Kupci različice Shuttle X1 i5 PRO pa bodo deležni 256 gigabajtov prostora za sranjevanje podatkov. Najzmogljivejši model Shuttle X1 i7 pa vključuje zmogljiv Intelov procesor Core i7-7700HQ, 16 gigabajtov sistemskega pomnilnika (razširljiv do 32 gigabajtov) in pogon Solid State z 256 gigabajti prostora. Vsi tije modeli so opremljeni z grafično kartico Nvidia GeForce 1060 s tremi gigabajti lastnega pomnilnika, na izbiro pa je tudi model s šestimi gigabajti lastnega grafičnega pomnilnika.

Igričarski računalniki Shuttle za priklop zunanjih naprav ponujajo štiri priključke USB 2.0, štiri vmesnike USB 3.0 ter kar pet video izhodov, in sicer tri HDMI (1.4), DisplayPort in USB-C. V notranjosti hišja pa najdemo priključek za priklop 2,5-palčnega pogona Solid State ali trdega diska. Tu najdemo še podporo za tehnologijo Intel Optane Memory, prednameščen pa je operacijski sistem Windows 10 Home.


Prijavi napako v članku