Telefoni
13.05.2012 13:02
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Igra Angry Birds presneta kar milijardokrat

Angry Birds Space je zadnja iz serije iger Angry Birds.
Angry Birds Space je zadnja iz serije iger Angry Birds.

Če uporabljate pametni telefon ali tablični računalnik, potem ste zagotovo že preizkusili ali pa vsaj slišali za igro Angry Birds, saj je igra tako na enih kot na drugih napravah izjemno popularna. Sedaj so iz podjetja Rovio postregli tudi z informacijo, da je bila igra presneta že milijardokrat. V to številko so všete vse različice igre. Ne smemo pa pozabiti, da ogromno igralcev igro igra tudi direktno preko spleta. Med drugim je tako dosegljiva na spletnih straneh http://chrome.angrybirds.com/ ter https://apps.facebook.com/angrybirds.

Igra je bila do sedaj izdana v štirih različicah. Najprej je izšla Angry Birds Classic, nato je sledila Angry Birds Seasons, za njo je prišla Angry Birds Rio, nedavno pa še Angy Brids Space. Slednja različica je igro precej spremenila, saj se dogaja v vesolju, kjer je premetavanje ptic zaradi breztežnostnega stanja nekaj povsem drugega kot pri prvih dveh različicah igre, ki se dogajata na Zemlji.

Podjetje Rovio, ki je razvilo igro Angro Birds, je zaradi uspeha te igre seveda precej zaslužilo. Njihovi prihodki so v preteklem letu znašali natanko 81,42 milijona evrov, od česar je bila približno polovica čisti dobiček.


Prijavi napako v članku